Våra Hundar

Den 20 Mars 2021 fick vi vår första valpkull. Det var Nilla som blev mamma till sju valpar. För oss går kvalitet före kvantitet, vi parar bara om vi verkligen tror på att föräldraparen kommer få fina avkommor. Vi lägger ner mycket tid på att välja ut en hane som vi tror kommer passa till våra tikar. Förhoppningsvis så kommer våra avelsbeslut resultera till en fin avelsbas med många fina avkommor de närmaste åren.

Vi har detta som en gemensam hobby som vi hjälps åt med. Vi kommer bara att para när vi känner att vi hittat rätt hane och känner att vi har den tid det krävs för att få fina sociala valpar.

Våra Två tikar, Lina (Frivics Greta) & Nilla (Frivics Henrietta).

LINA (Frivics Greta)

Lina

SE56375/2015

Lina är en väldigt energisk pigg, glad, energisk och bestämd dam som vet vad hon vill. Hon älskar när man kastar boll med henne och ibland undrar man över hur mycket energi det kan finnas i denna lilla kroppen.

Men lika mycket som hon kan vara aktiv så älskar hon att få ligga nära i soffan och mysa samtidigt som man klappar på henne. Hon älskar att få sova under täcket i sängen.

Lina är en feminin, lite mindre tik, med bra bredd i skallen, acceptabelt nosparti och med korrekt bett. Stora öron och ögon och mellanlång svans. Bra temperament.

Lina är HD-röntgad grad B och DNA-testad N/N för PLL.

Utställd med betyg very good.

NILLA (Frivics Henrietta)

Nilla

SE52640/2017

Nilla är sin systers raka motsats. Hon är lugnet själv, väldigt intelligent, räknar gärna ut hur hon ska kunna lura sin syster utan att springa ett steg mer än vad hon behöver.

Hon är en matglad tjej som äter allt vad hon blir serverad. Överst på listan av favoritsyssla är nog soffhäng med familjen. Hon älskar ligga och mysa under en filt i soffan och även hon sover gärna under täcket i sängen.

Nilla är en tik med mycket vältypat huvud, bra hals, välutvecklad bröstkorg och välburen svans. Hon har ett feminint huvud och med bra mörka ögon. Korrekt utfyllt nosparti, korrekt bett, bra öron och markerat stop. Bröstkorg med bra välvning och bra djup, och lätt markerat frambröst och lång svans. Bra proportioner. Hon har ett väldigt snällt temperament.

Nilla är HD-röntgad grad C och är DNA-testad N/N för PLL.

Utställd med betyg excellent.

Frikas Lisas Änglar IXIA

Ixia

SE24024/2021

Ixia är en tik från vår första kull valpar. Hon är en sprallig dam som har massor av energi och som aldrig blir trött. Hon älskar att leka med moster Lina samtidigt som hon kan uppskatta att ligga och mysa med mamma Nilla. En favoritsyssla är att få tag i farbror Sigges svans och hänga i den samtidigt som han går. Då hänger hon där och hon verkar tycka det är jättekul samtidigt som Sigge inte ens är medveten om vad som händer. Så nu ska det bli roligt att se hur Ixia kommer att utvecklas.

Ixia är en väldigt feminin tik av bra typ. Hon har ett litet fint huvud som ger ett fint uttryck. Ögonfärgen är passande till pälsfärgen. Öronen är fint ansatta och hon har ett korrekt bett. Ixia har en fin rygglinje, korrekt lätt välvd och rätt ansatt svans. Hon har en bra kompakt kropp men som behöver utvecklas lite mer. Hon är harmoniskt vinklad fram och bak och hon har överarmar med bra längd. Hon har ett utmärkt temperament.

%d bloggare gillar detta: