Våra Hundar

Den 20 Mars 2021 fick vi vår första valpkull. Det var Nilla som blev mamma till sju valpar. För oss går kvalitet före kvantitet, vi parar bara om vi verkligen tror på att föräldraparen kommer få fina avkommor. Vi lägger ner mycket tid på att välja ut en hane som vi tror kommer passa till våra tikar. Förhoppningsvis så kommer våra avelsbeslut resultera till en fin avelsbas med många fina avkommor de närmaste åren.

Vi har detta som en gemensam hobby som vi hjälps åt med och målet är att få en kull valpar om året.

Våra Två tikar, Lina (Frivics Greta) & Nilla (Frivics Henrietta).

LINA (Frivics Greta)

Lina

SE56375/2015

Lina är en väldigt energisk pigg, glad, energisk och bestämd dam som vet vad hon vill. Hon älskar när man kastar boll med henne och ibland undrar man över hur mycket energi det kan finnas i denna lilla kroppen.

Men lika mycket som hon kan vara aktiv så älskar hon att få ligga nära i soffan och mysa samtidigt som man klappar på henne. Hon älskar att få sova under täcket i sängen.

Lina är HD-röntgad grad B.

Utställd med betyg very good.

NILLA (Frivics Henrietta)

Nilla

SE52640/2017

Nilla är sin systers raka motsats. Hon är lugnet själv, väldigt intelligent, räknar gärna ut hur hon ska kunna lura sin syster utan att springa ett steg mer än vad hon behöver.

Hon är en matglad tjej som äter allt vad hon blir serverad. Överst på listan av favoritsyssla är nog soffhäng med familjen. Hon älskar ligga och mysa under en filt i soffan och även hon sover gärna under täcket i sängen.

Nilla är en väldigt duktig mamma som är väldigt mån om sina valpar på på bästa sätt.

Nilla är HD-röntgad grad C och är DNA-testad N/N för PLL.

Utställd med betyg excellent.

Frikas Lisas Änglar IXIA

Ixia

SE24024/2021

Ixia är en tik från vår första kull valpar. Hon är en sprallig dam som har massor av energi och som aldrig blir trött. Hon älskar att leka med moster Lina samtidigt som hon kan uppskatta att ligga och mysa med mamma Nilla. En favoritsyssla är att få tag i farbror Sigges svans och hänga i den samtidigt som han går. Då hänger hon där och hon verkar tycka det är jättekul samtidigt som Sigge inte ens är medveten om att hon hänger i hans svans. Så nu ska det bli roligt att se hur Ixia kommer att utvecklas. Mer info kommer!

%d bloggare gillar detta: