Innan valpen kommer

ATT TÄNKA PÅ INNAN MAN SKAFFAR EN DSG!

En Dansk Svensk Gårdshund är en påhittig ras. Den behöver aktiveras mycket för att må bra. Om man vill kunna ha sin hund lös så krävs det väldigt mycket träning. Den tar sig gärna ut på egna utflykter och går ut på äventyr. Den dansk Svenska Gårdshunden är en vakthund, så man ska vara medveten om att den skäller när när någon eller något kommer nära deras domäner. Den ska fostras med ”positivafostringsmetoder. Det är en hundras som inte tycker om att vara själv några längre stunder. En vuxen hund ska inte vara själv mer än 4-5 timmar per dygn. Det är dyrt att köpa hund. Man ska vara medveten om kostnaderna kring vaccinationer, försäkringar, mat, veterinärsvård, tandvård, allmän skötsel mm. Framförallt är det tidskrävande.

ATT GÖRA INNAN VALPEN KOMMER!

Innan valpen ska hämtas så är det en hel del som behöver förberedas.

ATT INFÖRSKAFFA

Några saker som är viktiga att införskaffas är: en hundkorg, koppel eller sele, halsband, matskålar, lite leksaker, transportbur till bilen, bajspåsar och ett litet djurapotek. (se under djurapotek)

FÖRSÄKRINGAR

Det är bra om ni tittar över era försäkringar. Om olyckan är framme och valpen är orsaken till det inträffade så är det er hemförsäkring som ska täcka upp för det inträffade. När det gäller att försäkra valpen så fundera på vad ni vill att det ska ingå. Ska ni bara ha en enbart veterinärförsäkring eller ni vill även ha med en livförsäkring. Ska försäkringen täcka MR och CT röntgen, tandvård eller rehabilitering? Hur stort försäkringsbelopp ska ni ha? Kontakta därefter försäkringsbolagen och se vad dom har att erbjuda som uppfyller just era önskemål.

Vi har våra hundar försäkrade i AGRIA Djurförsäkringar. Genom dom har vi tecknat en ”Dolda fel” försäkring. Med det menas att valpen är försäkrad mot medfödda fel som INTE visade sig när valpen är på valpbesiktningen innan leveransen. Det kan handla om tex nedsatt njurfunktion som kommer utav missbildade njurar. Oftast så visar detta sig under valpens första levnadsår, vår rekommendation är att ni under valpens första levnadsår har valpen försäkrad i AGRIA. Detta för att få lättare hjälp om ni skulle bli tvungna att anmäla skada till försäkringsbolaget. Om olyckan skulle vara framme så är det ofta under valpens första levnadsår. Efter ett år kan ni sedan välja vilket bolag ni vill och önskar.

ATT FÖRBEREDA HEMMA

Det kan vara bra att innan valpen kommer, att man ser över hemmet om vad som behöver valpsäkras. Det kan vara så enkelt som att man plockar undan de skor man är rädd om och som man inte vill att valpen ska bita i. Har man mattor som man är rädd om så kan det vara en bra ide att ta bort dom tills valpen är rumsren. Viktigast är att man ser till att fästa de sladdar som är lösa som kan inbjuda en valp med kli i tänderna att bita i. Det gäller att fästa dom så att dom inte blir tuggvänliga. Har man ömtåliga saker stående på golvet ska man kanske överväga om man ska ta undan dom under en kortare period.

Nidri & Kayla

BARN I HEMMET

Har man barn i hemmet är det viktigt att man förbereder barnen på att valpar tuggar på allt. Att man förklarar och förbereder barnen på att plocka upp leksaker från golvet. Bra är det även om man kan lära barnen att stänga dörren till sina rum. En legobit som fastnar kan bli en väldigt dyr operation hos veterinären.

RENGÖRINGSMEDEL

Se till att rengöringsmedel står på ett sådant sätt att hunden inte kan komma åt det.

TRÄDGÅRD

Om man saknar staket om man har trädgård, så kan det vara en god ide att man skaffar någon form av inhägnat område till valpen den första tiden som den kan uträtta sina behov i, fram tills det att man känner att valpen vet var den hör hemma.

%d bloggare gillar detta: