Djur apotek

Lite ur vårt sortiment som vi har hemma.

BRA ATT HA HEMMA

Det kan vara bra att ha ett litet djurapotek hemma. Hemma hos oss finns alltid gasbinda, elastisk binda, kompresser, tryckförband, självhäftande binda, sårtvätt, febertermometer,, vasselin, kirurgtejp, blodstopp, spruta, sax, fästingplockare, klosax och örontvätt hemma. Hos veterinär kan man även köpa vätskeersättning som är super att ha hemma. Något som även är bra att ha hemma är en ”tratt” att sätta runt huvudet om man inte vill att hunden ska tvätta sig. Vi använder oss av en uppblåsbar krage.

Vi har alltid en burk med sparris hemma. Om hunden sväljer något vasst så kapslar trådarna in det vassa föremålet så att man hinner köra till veterinär för undersökning.

Även en burk med morotspure´ kan vara bra att ha hemma då den kan hjälpa vid diarre´. Men kom ihåg att en hund med diarre´och kräkningar alltid ska kollas av veterinär.

FÄSTINGMEDEL

Vi får många frågor om vilket fästingmedel som är det bästa på marknaden. På marknaden finns idag en massa olika preparat att välja mellan. Allt från halsband, droppar, tabletter mm. Vi tänker lite som så här.. Ta och fundera på hur det ser ut i just det området som just ni bor i. Hur ser det ut där med fästingar? Sen är det en smaksak vad man föredrar. Själv använder vi droppar på våra hundar som vi droppar direkt på huden i nacken, något som vi upprepar var fjärde vecka under fästingperioden.

%d bloggare gillar detta: