Inlånade hannar till avel

PIAS HUNDHAGES SKOTT, SE14676/2015

Pias Hundhages Skott, kallas för Are. Vi har använt Are till att para Lina (Frivics Greta) med. Are är utställd med verry good och har en HD grad A. Are är bosatt i Sjöbo. Vi har bett Ares ägare Carolin Tranmyren att beskriva honom.

Pias Hundhages Skott

Are är en mycket trevlig familjehund som älskar sällskap. Han vill gärna vara i händelsernas centrum och hoppar gärna upp i främmande famnar… Men tyr sig till familjen. Are är en väktare utan dess like. Här behövs ingen ringklocka och han varnar när något inte står rätt till. Han har även jaktinstinkt och fångar gärna en råtta eller två.

Pias Hundhages Skott

Men han vet att katten och kaninen är familjemedlemmar och inte fångst. Det kan istället bli en nätt lek om kaninen inte gömmer sig. Vidare är han en typisk DSG som älskar sol och att ligga under täcket som värmer gott. Jag kan även tillägga att Are kan gå lös och kommer på inkallning.

ÄNGLARNAS LORD OLLIE JR, SE35360/2014

Lord Ollie har vi använt till att para Lina ( Frivics Greta) med. Vi får en beräknad inavelsgrad på 0,8%. Lord Ollie är en väldigt fi hane med många Exellent vid utställningar. Han är en stabil, lugn och cool kille med alla fyra tassarna på marken. Han ägs av AnnKristin och Bertil Ekelöf och så här beskriver de honom:

Änglarnas Lord Ollie

”Lord” som han kallas är en kille på 7 år, som vet att livet ska vara njutfullt. Vila i min soffhörna i knäveck är underbart. Påpeka när jag kan behöva extra kärlek, dvs, slå nätt med tassen på min människa och på det viset få smeksamma händer att massera min kropp på de ställena, som för tillfället ger mig tillfredsställelse.

Änglarnas Lord Ollie JR (Bild från Muttington,dk)

Jag vill vara i mina människors närhet inne, ute och få följa med på bilutflykter. Ute gillar jag min sandlåda, gräva efter det som min nos guidar mig till. Delar min lilla människas intresse för att spana in kycklingar, leka med, eller bli lekt med, då kan jag springa otaliga varv, samt vara motiv för målande bilder. Bilturer på sommaren med fikapauser är toppen, speciellt om det blir glass.

BLAZER, SE26746/2015

Blazer har vi använt för parning med Nilla (Frivics Henrietta). Inavelsgraden är beräknad till 1,4%. Blazer bor i Hörby och ägs av Andreas och Lotta Håkansson. För att kunna presentera Blazer på bästa sätt, så har vi bett Andreas och Lotta om hjälp, då de som ägare känner honom bäst. Så här beskriver de honom:

Blazer

”Blazer är en glad, social hane med ett ljuvligt temperament. Han är lugn och harmonisk men samtidigt lekfull, nyfiken och pigg. Som de flesta DSG älskar han att vara nära sin familj, både människor , hundar och katter. Han föredrar att sova under täcket, nära oss. När vi sitter framför datorn vill han ligga i knäet på oss.”

Blazer
%d bloggare gillar detta: