Våra egna hundar

LINA (Frivics Greta)

SE 56375/2015.

Lina är en väldigt energisk, pigg, glad och bestämd dam som vet vad hon vill. Hon älskar när man kastar boll med henne och ibland så undrar man hur mycket energi det kan finnas i denna lilla kropp.

Men lika mycket som hon kan vara aktiv så älskar hon att ligga nära i soffan och mysa, samtidigt som man klappar på henne. Hon älskar att få sova under täcket i sängen.

Lina är en feminin, lite mindre tik, med bra

bredd i skallen. Hon har ett acceptabelt nosparti och hon har även ett korrekt bett. Hon har stora öron och ögon och svansen är mellanlång. Hon har ett mycket bra temperament. Lina är HD-röntgad med grad B, och hon är DNA-testad N/N för PLL, det vill säga att hon inte bär genen för ögonsjukdomen PLL. Hon är utställd med betyget Very Good.

NILLA (Frivics Henrietta)

SE52640/2017

Nilla är sin systers raka motsats. Hon är lugnet själv, väldigt intelligent, räknar gärna ut hur hon ska kunna lura sin syster utan att springa ett steg mer än hon behöver.

Hon är en matglad tjej som äter allt hon blir serverad. Överst på listan av favoritsyssla är nog soffhäng med familjen. Hon älskar att ligga och mysa under en filt i soffan och även hon ligger

gärna under täcket i sängen och sover. Nilla är en tik med med mycket vältypat huvud, bra hals, välutvecklad bröstkorg och en välburen svans. Hon har ett feminint huvud och bra mörka ögon. Hennes nosparti är korrekt utfyllt, korrekt bett, bra öron och ett markerat stop. Hon har en bröstkorg med bra välvning och djup och lätt markerat frambröst och hon har lång svans. Hon har ett väldigt snällt temperament. Nilla är röntgad med grad C, och är DNA-testad N/N för PLL, det vill säga att hon inte bär genen för ögonsjukdomen PLL. Hon är utställd bed betyget exellent.

FRIKAS LISAS ÄNGLAR IXIA

SE24024/2021

Ixia är en tik från vår första kull valpar. Hon är en sprallig dam, som har massor av energi och hon blir aldrig trött. Hon älskar att leka med moster Lina och numera sin kusin Nidri. Samtidigt kan hon uppskatta att få ligga och mysa med mamma Nilla. När Sigge levde så älskade hon att leka med hans svans och jaga den när han gick. Nu busas det ordentligt och hon har uppskattat att vi fått in en yngling i flocken.

Ixia är en väldigt feminin tik av den mindre storleken. Hon har ett litet fint huvud som ger ett fint uttryck. Ixia har fina ögon med en ögonfärg som är passande till pälsfärgen, som är väldigt fin. Hennes pälskvallitet är väldigt fin. Hon har fint ansatta och välburna öron och hon har ett korrekt bett. Ixia har en fin rygglinje, korrekt välvd och rätt ansatt svans. Hennes kropp är bra kompakt men hon behöver utvecklas lite mer, hon behöver fylla ut bröstkorgen både i bredd och längd. Hon är harmoniskt vinklad fram och bak och har överarmar med bra längd. Ixia har ett utmärkt temperament.

FRIKAS LISAS ÄGLAR NIDRI

SE34378/2022

Nidri är vår minsting. Hon är ett energiknippe som inte verkar kunna bli trött. Hon älskar att jaga rundor tillsammans med Ixia och Lina. Just nu har hon kommit in i ”trotsåldern” och har svårt att lyssna och hon verkar tro att hon får göra precis som hon vill. Nidri är ett litet matvrak som äter allt hon blir serverad och det gäller att ha koll när maten serveras så hon inte hjälper dom andra att äta upp.

Det ska bli så roligt att se vad denna lilla valp kommer att växa upp till. Jag ser framemot att hon nu är i en ålder så att Frida kan ställa ut henne.

%d bloggare gillar detta: