RHODOS 21-03-20

Nilla (Frivics Henrietta)

Vår Rhodoskull är resultatet på vår första kull. Vi parade vår Nilla, (Frikas Lisas Änglar Henrietta) SE52640/2017 med Blazer, SE26746/2015. Det resulterade i 7 väldigt fina och sociala valpar.

Blazer

2021-05-18

NU LÄGGER SIG LUGNET

Ixia som kommer att stanna hos oss har somnat på mig nu när jag försöker uppdatera sidan om dagens händelser. Mamma Nilla tar det med ro, hon har fått sitt favoritben som hon tuggade på en liten stund, nu sover även hon gott i soffan och snarkar ljudligt. Lugnet har lagt sig även i vårt hem och vi ska försöka återgå till vår vardag. Även för oss startar nu en tid med träning och åter träning för att vi ska få Ixia att lära sig det vi vill att hon ska kunna. Men först ska vi ta det lugn ikväll. Vi har uppskattat väldigt mycket alla uppdateringar vi har fått från våra valpköpare, det är så roligt att få se hur väl dom tagit det att få nya hem och att dom kommit till ro i sina nya miljöer.

2021-05-16

MALMÖ NÄSTA

Sist ut att lämna oss är Faliraki som nu heter Skip. Han kommer bo ganska nära oss då han kommer att flytta till Malmö. Tror jag kommer bjuda hem honom då han var min följeslagare när det gällde att titta på Malmö FFs matcher på TVn. Vi önskar även Ina och Adam ett stort lycka till, vi ses snart igen!

Ina, Adam och Faliraki

SÖTNOS!

En sista bild på lilla Faliraki som numera heter Skip. Jag kunde inte låta bli att ta foto, han var ju så söt där han låg!

Faliraki

SÅ VAR DOM BARA TVÅ

Nu när både Trianda och Nicolas har åkt så är konkurrensen inte så stor kring matskålen. Matsituationen blev helt enkelt mycket lugnare.

Ixia och Faliraki

DAX FÖR MINSTINGEN ATT ÅKA

Idag åkte även vår sistfödda minsting Nicolas, som förresten inte är så liten längre. Han kommer att flytta till Hörby så det är inte så långt från oss. Nicolas kommer att bo med både pappa och farmor. Vi önskar stort lycka till!

Maja med Nicolas

VÄRMLAND NÄSTA

Då var det dax för Trianda att få flytta hem till sin nya familj. Hon kommer nu att få lyssna på namnet Mira. Hennes nya hem kommer bli Långserud i Värmland. Vi önskar Ingemar och Desiree en skön resa hem och hoppas att allt kommer att gå bra. Vi på Frikas Lisas Änglar önskar er ett stort lycka till!

Ingemar, Desiree med Trianda

2021-05-17

LUGNASTE KVÄLLEN PÅ LÄNGE

Peter jobbar kväll och ytterligare en valp, Kalithea har åkt till sitt nya hem. Enligt alla meddelande och bilder vi har fått så har allt gått bra och hon börjar finna sig tillrätta. Här hemma har mamma Nilla tagit det med ro. Nu ligger hon tillsammans med resterande fyra valpar och sover i soffan. Så jag kan få se MFF-Kalmar i lugn och ro. Det märks verkligen att vi har blivit färre här hemma.

Fyra i rad

KÅSEBERGA NÄSTA!

Då var dagen kommen för att vår förstfödda valp att flytta och stå på egna ben. Kalitea eller Stina som hon numera heter kommer få fullt upp med att hålla reda på både katten Svante och en massa höns. Vi önskar Caroline och Kjell lycka till med deras nya familjemedlem.

Kjell & Caroline med Stina

GODMORGON FRÅN SOFFAN!

Vi märker väldigt mycket av att två av valparna har åkt. Främst på Nilla som har blivit mycket lugnare. Man märker att hon har mer tålamod med valparna nu när dom bara är fem kvar. Nu på morgonen så blev det lite frukostmys i soffan. Det hade aldrig fungerat med sju valpar. Sen gäller det att man sitter och övervakar valparna så att ingen försöker hoppa ner, men det gör man så gärna, för det är helt underbart att bara sitta och titta på dom små liven.

Lite di på morgonen är aldrig fel

SÅ VAR DOM BARA FEM…

Nu har vi bara fem valpar kvar här hemma. Dom som är kvar tar det med ro, men även om det är fullt ös på dom som är kvar så märks det att två har försvunnit. Det har blivit lite lugnare. Mamma Nilla har än så länge inte reagerat utan även hon känns trygg i situationen. Det har varit härligt att få rapporter från de nya familjerna att resa hem har gått bra och det är underbart att få se dessa bilder vi får från deras nya hem. Så stort tack!

Så var dom bara fem…

JÖNKÖPING NÄSTA!

Då har vi släppt iväg Lindos till sina nya ägare. Lindos kommer nu lyssna till Ludde och kommer att bo i Jönköping. Vi önskar IngMarie och Lennart stort lycka till med sin nya familjemedlem!

Ingmarie &Lennart med Ludde

ÄNTLIGEN DAX!

En lycklig Valle som äntligen efter lång väntan har fått komma och hämta hem Ialyssos. Han kommer nu kallas Roffe och får Göteborg som hemort. Vi önskar hela familjen lycka till med deras nya familjemedlem.

Valle & Roffe

2021-05-15

En mycket nöjd Lindos som har på egen hand lyckats ta sig upp i soffan. Lyckan blev stor när mamma Nilla ligger där och han kan få egentid och morgonmys med henne.

Mamma Nilla & Lindos

GRATTIS PÅ 8-VECKORS DAGEN RHODOSKULLEN!

Idag är ingen vanlig dag utan Rhodoskullen fyller 8 veckor. Det ska vi fira med extra mys, framförallt med de två valpar som ska flytta till sina nya hem i morgon. Jag har nog aldrig reflekterat över hur fort 8 veckor kan gå, samtidigt som man inser hur mycket som kan hända under samma tid. Vi har haft så roligt med dessa underbara valpar och vi har fått så mycket kärlek av dessa små liven. Det ska bli så roligt att få följa valparna i sina nya familjer framöver!

SOFFANS VARA ELLER ICKE VARA..

Valparna blir mer och mer aktiva. Just nu så är det att ta sig upp i soffan det som dom arbetar på mest. Nu på morgonen så var det Kalithea, Ialyssos och Ixia som lyckades. Men besvikelsen är stor när jag lyfter ner dom igen. Ixia är envis med massor av energi så hon fortsätter att försöka komma upp en gång till men idag så tog energin slut mitt i ett försök och hon somnade på mina fötter.

Ixia

2021-05-13

Ixia kommer att stanna här och växa upp med sin mamma och moster. Så även vi behöver se över så att vi har vad vi behöver här hemma till henne. Så idag har jag inhandlat en mindre transportbur med tillbehör som kan vara bra när vi måste köra någonstans med bara henne då den andra biltransportburen blir för stor för att ha till en valp. Jag ställde den på golvet så att hon skulle vänja sig vid den, men det känns som om alla valparna tyckte om den då det ganska snabbt blev trångt. Nu sover alla!

Ixias nya transportbur blev snabbt populär!

FINA VÄDRET FORTSÄTTER

Vi har fortfarande fint väder här i Skåne och Tomelilla. Nu får vi hoppas att det fortsätter de närmaste dagarna så att det blir lätt att köra när det nu blir dax för valparna att flytta till sina nya hem. Det underlättar med bra väder när man ska stanna och rasta en valp när man har en bit att köra. Än så länge så njuter valparna av att kunna leka ute på gräset och sola på terrassen.

Någon vilar, någon busar. Livet för en DSG!

KLOCKAN 01.10

Nu har ytterligare en dag gått på den här tiden som vi har fått ”låna” dessa underbara och fantastiska valpar, innan dom ska flytta med start på söndag. Vi kommer sakna dom alla, med alla deras olika och härliga personligheter men jag tror varken vi eller Nilla kommer sakna att dom är så aktiva på nätterna. I alla fall Peter och jag kommer se framemot att få sova hela nätter, men vi kommer drömma härliga drömmar om denna fantastiska tid som vi fått dela med ”våra” valpar.

2021-05-12

DRICKAPAUS I DET GRÖNA

Ibland kan det vara gott med en extra slurk i värmen. Det gäller att passa på när mamma bjuder på dricka. Mammas mjölk är godare än vatten, även om det oxå går ner.

SISTA AVMASKNINGEN

Idag är det dax för att ge valparna sin sista dos med avmaskningsmedel och för att väga dem. Alla valparna tog det utan problem och är på väldigt gott humör!

Lindos

FINN ETT FEL

Hittar ni felet? Nicolas har tagit sig upp i Linas och Nillas leksaksback för att undersöka om dom har roligare leksaker än vad vi har till valparna.

Nicolas in action

NY DAG, NYA MÖJLIGHETER

Vi har ett gäng väldigt morgonpigga valpar. Nu på morgonen har valparna fått leka av sig i vardagsrummet. Det blev mycket spring och jagande över golvet. Flera av valparna försökte ta sig upp i soffan men det går inte än. Tur nog för oss! Nu har dom intagit mamma Nillas kryp in och sover gott.

En rad kommer lastad med valpar

2021-05-12

EN SKÖN EFTERMIDDAG

Efter att ha åkt bil för första gången och varit hos veterinären för första gången och haft en skön eftermiddag i trädgården så är det skönt att vila tryggt i husses famn med ett syskon som sällskap.

I husses famn

PÅ VÄG HEM

Det har tagit på krafterna idag med mycket nytt och många nya intryck och dofter. Valparna somnade direkt efter besöket hos veterinären och sov hela vägen hem. Med Nilla som ligger mitt i högen som trygghet.

En trött skara hundar

VETERINÄRBESIKTNING

Då är tiden inne för att få valparna besiktigade, chippade och vaccinerade. Alla var jätteduktiga och mamma Nilla var med och övervakade det hela. Skönt att få bekräftat vad vi hela tiden vetat, att vi har sju friska och väldigt fina valpar.

Ialyssos

FÖRSTA BILTUREN

Då var det dax för första bilturen som har destination veterinären. Känns bra med att ingen av valparna visar något tecken på att bli åksjuka.

På väg till Dalby

GOD MORGON!

Lindos har varit vaken sedan 05.00 och haft hur mycket energi som helst och inga planer på att sova vidare. Resten av gänget sover lugnt i valplådan i köket. Men vad kan vara mysigare än att till slut få en mysig trött liten valp till att somna i famnen?

Lindos

2021-05-11

VÄLBEHÖVLIG VILA

Efter en händelserik dag med både bad, kloklippning och en massa bus så ligger vi nu som små utslagna hjältar och sover. Allt för att vi ska orka gå upp och busa och leka i natt, fast matte och husse tycker att vi ska sova då! / Rhodos kullen

Utslagna Hjältar

STORA BADET INFÖR STORA DAGEN!

Idag har vi haft det STORA badet, med tillhörande kloklippning. I morgon bär det av till veterinären. Då är det dax för valpbesiktning med tillhörande chippning och vaccination. Nu håller vi alla tummar och tassar för att ingen valp blir åksjuk och att det går bra med undersökningarna.

2021-05-10

IXIA

Ixia har en egen stil om hur hon vill ligga när hon ska vila.

IDAG ÄR DET SOMMAR

Idag har vi haft ett fantastiskt väder med riktig sommarvärme. Valparna har fått tillgång till hela vår gräsmatta och det har varit fullt ös. Underbart att se hur dom springer och leker och busar. Men vi blir framförallt glada för att se att dom går och dricker vatten självmant då det varit så varmt. Efter massor av bus blev det en uppskattad vilostund i skuggan på terrassen.

DRAGKAMP

En av det populäraste aktiviteterna just nu är att ha dragkamp. Vi har hittat små djur med bollar i ändarna och med rep som är i perfekt storlek för valparna. Fördelen är att dom har flera rep att dra i så det kan vara flera valpar som kan dra i samma leksak.

Kalithea, Nicolas & Faliraki.

SE VAD JAG KAN

Utan att matte försöker så ställer jag upp mig som om jag ska på utställning. Jag hoppas att jag ska få åka till Degeberga och rasspecialen till sommaren. Än så länge är det bara jag som vågar ställa mig på utsiktsplatsen./Ixia

Ixia tränar.

TUR ATT HUSSE HAR LÅNGA BEN

Valparna har vuxit så mycket att dom upptar hela husses benlängd när dom vill upp och vila mellan allt bus.

Valparna har alltid gillat att ligga på rad.

2021-05-09

GOD MORGON

Nu tar vi oss en välförtjänt vila. Vi har arbetat hårt i natt med att hålla alla andra i huset vakna. Vi tycker vi har gjort ett bra jobb!

Så var det det där med udda sovstilar…

2021-05-08

ALLA SÄTT ÄR BRA, UTOM DOM DÅLIGA…

Faliraki har en förmåga att kunna somna som Peter, precis var som helst. Här har han krupit ner i leksakslådan med alla leksaker i botten, tunneln ovanpå det och kurat ihop sig och somnat. Helt underbart.

UTSIKTSTORN

Ixia har kommit på att man kan hoppa upp på lådan som matte har gjort för att valparna inte ska komma åt och bita på kontakterna.

Vilken utsikt!

2021-05-07

FÖRBEREDER FÖR VALPBESIKTNINGEN

Ute öser regnet ner. Vad passar väl då bättre än att sätta sig med att förbereda alla papper inför valpbesiktningen. Det är så skönt att veta att alla papper är i ordning.

Dax för veterinärbesiktning

FULLT ÖS

Ikväll har vi verkligen fullt ös. Efter middagsmålet har vi fått förnyad energi så nu härjas det helt vilt. Men roligt har dom.

Fullt ös!

ATTACK!!

Som sig bör så växer valparna för varje dag och det innebär att dom utvecklas i samma snabba takt. När man går in i köket så gäller det att ha koll på var man sätter fötterna. Av någon konstig anledning så flockas valparna kring ens ben när man går in.

VAD BLIR DET FÖR MAT?

Idag har valparna upptäckt att vi inte äter samma mat som dom, utan att vi hämtar mat från ett stort skåp. Risk finns att dom kontaktar HRIS. (Hundars Rätt I Samhället.)

Ixia, Trianda & Ialyssos
Lindos

GOD MORGON, ÄNTLIGEN FREDAG!

Idag tar vi en välförtjänt lugn och mysig dag. Vädret börjar bli bättre efter ett par dagar med mycket regn och blåst. Hoppas vi snart får riktig vår! I väntan på värmen passar Faliraki på att träna på att ligga i solen i köket.

Faliraki

2021-05-06

GOD NATT FRÅN OSS ALLA

Nu tar jag och firar kväll. Valparna har somnat, Lindos somnade i min famn och de andra i valplådan. Köket är undanplockat och städat. Nu är det snart dax för mig att gå och lägga mig. När Peter kommer hem så vaknar dom till liv igen och får kvällsmål och busar av sig den sista energin. Sen får vi hoppas på att dom sover i alla fall till klockan fem.

Lindos har däckat.

VÄXER SÅ DET KNAKAR

Valparna växer så det knakar. Det är precis att Fridas knä räcker till när dom äntligen är lugna och vill mysa. ( Kanske hade fler fått plats om Frida inte hade haft sin gravidmage.) Nu så är det jätte mycket energi i valparna, så när dom är vakna är det bara full gas som gäller. Alla valparna har hittat sina stämband och flera av dom har hittat sitt skall. Så det gäller att njuta av tystnaden när valparna väl sover.

NU GÅR DET BRA ATT SOVA

Dom fattar tidigt det med att ligga där det är sol! Nu när dom väckt oss så passar dessa små söta monster på att ta en välbehövlig vila i solen.

Vi har checkat ut!

MORGONPIGGA SÖTA SMÅ MONSTER

Denna skaran bestämde sig i morse 05.15 att dom hade sovit klart. Dom tänkte inte att det räckte med att vara vakna mellan 03.00-04.00 i natt och att vi skulle kunna ta en mindre sovmorgon. Tur att dom är så söta!

Vi flyttade ut i hallen så vi kunde ha koll på matte..

2021-05-05

Idag har jag haft väldigt mycket värk i kroppen, Frida har varit tvungen att ta hand om sitt, så Viktor har varit och hjälpt mig i eftermiddag och ikväll. Som pågar är så lever han i sina stålhättetofflor. Något som valparna upptäckte ganska snabbt, det blev kanon att få tugga på. Valparna flockades kring dessa tofflor och dom bet och drog och hade riktigt kul. Så fort någon kommer hit så uppmanar vi dom att ställa undan skorna för att valparna inte ska röra dom. Undrar om Viktor kommer ihåg det nästa gång han kommer.

@frikaslisasänglar

VAD FINNS BAKOM DÖRREN?

Idag så öppnade matte en dörr för oss. Där var mycket nytt att utforska! Nu vet vi vad matte gör med allt toapapper som går åt när vi missar tidningarna när vi är nödiga. Det låter konstigt ur en vit sak när matte trycker på en knapp.

@frikaslisasänglar

2021-05-04

KOPPEL ÄR KUL

Alla valparna har kommit på hur roligt det är att kunna dra i våra koppel som hänger på en krok i hallen. Det är kul att titta på dom och belöningen är att dom blir väldigt trötta av allt dragande.

Hur kul kan man ha det med ett koppel?

2021-05-03

HUR MÅNGA FÅR PLATS?

Ju mindre utrymme desto bättre är det om man är Dansk Svensk Gårdshund. Denna papplåda har jag för att samla in valparnas leksaker i när dom sover eller om jag ska städa av golven. Under högen av valpar ligger leksakerna, så jag har svårt att förstå att det skulle vara bekvämt. Hur många kan ni räkna till?

Hur många valpar kan ni räkna till?

2021-05-02

UTÖKAT UTRYMME

Nu har valparna fått en större yta att röra sig på. Vi har öppnat upp från köket ut i hallen. Hundarnas koppel som hänger lättillgängligt har snabbt blivit en favorit att ha dragkamp med.

Varför tog det stop här?

BEHÖVLIG VILA

Efter att ha härjat och utforskat de nya ytorna så är det skönt att ta igen sig i sin trygga korg tillsammans med sina syskon. Observera att dom har tagit Linas favoritdjur, ankan och gömt i korgen!

Vi vaktar ankan till dig Lina!

2021-05-02

2021-05-03

DJURGÅRDEN-MALMÖ FF

Vårt motto är att alla föds ”ljusblå” oavsett om man är människa eller hund. Så vad är mer naturligt än att Faliraki (Skip), som ska flytta till Malmö ska sitta med och titta på Djurgården- Malmö FF. (Trots förlust, men vi kommer igen)

Heeeja Malmö!

OLIKA UNDERLAG

Idag har det varit väldigt fint väder i Skåne och i Tomelilla. Det har vi firat med att vara ute och tränat valparna att gå på asfalt och i sand. Det var inga problem förutom att dom var väldigt nyfikna på att smaka på gruset. Det blev att borsta bort sand från många nosar och munnar.

Idag har vi provat olika underlag

KOPPELTRÄNING

Vi har även passat på att låta alla valparna prova på att gå i koppel och halsband. Det var absolut inga problem, det verkade som om dom uppskattade att få ströva fritt och vidga sina vyer. Roligaste var att titta på Ialyssos som tog kopplet i munnen och tyckte att han kunde gå ut med sig själv.

Ialyssos på promenad.

PAUS I SOLEN A LA DSG

Det är väldigt intressant att studera hur ett visst beteende är medfött. Man brukas säga att en DSG är en solande ras, detta stämmer så bra. Så små dom är så kom dom snabbt underfund med hur skönt det är att ligga i solen och vila. Vår tunnel som är en favorit när vi är inne blev ett populärt ställe att sova på för det blev varmt som i ett tält.

Vilopaus a la DSG

UTFODRING

Att utfodra tre vuxna hundar och sju valpar kan vara en utmaning. För att undvika konkurrens så har vi valt att utfodra på olika platser. Då valparna är i köket så har Sigge provisoriskt flyttat ut i hallen. Men jag fick mig ett gott skratt när alla valparna ställde sig och studerade när han skulle äta sin kvällsmat.

Vad gör du Sigge?

MYS MED LILLMATTE

Lina är på utflykt med matte och husse så vad passar väl bättre då än att mysa i soffan med lillmatte. Sen kan det vara mysigt att ha egentid mellan mor och dotter.

Nilla & Ixia

2021-04-30

FRIKAS LISAS ÄNGLAR VILL ÖNSKA ALLA EN TREVLIG VALBORG!

Ingen lätt uppgift att få alla att stanna i famnen men än så länge går det så länge fotografen är snabb att trycka av.

Denna bilden är tagen av Maja, Nicolas blivande ägare.

Dom är så söta där dom ligger.

HELT OTROLIGT!

När jag startade denna sidan för fem månader sedan så skulle jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att få så många besök! Stort tack till alla som går in och tittar till oss.

2021-04-29

BORSTA TÄNDERNA

Små hundar har större chans att få problem med sina tänder än stora hundar. Därför är det viktigt att man regelbundet borstar tänderna på hunden. Om man vänjer valpen redan som liten så kommer det bli lättare att borsta tänderna när hunden är stor. Därför så låter vi våra valpar få prova på att få bekanta sig med tandborsten redan som liten. Här är det Ixia som får undersöka den konstiga saken. Jag har hittat denna extremt lilla tandborsten på apoteket.

Ixia provar på tandborstning.

VISST E JAG SNYGG!

Till skillnad från Nilla så är Lina väldigt lätt att fotografera. Hon verkar gilla att visa upp sig. Kan vara att lillmatte Frida tränat henne som en selfiehund.

Visst är jag snygg!

DAX FÖR MYS

Lina har verkligen tagit ansvaret att vara moster på allvar. Hon har tagit uppdraget som uppfostrare på största allvar. Det enda hon inte gillar är när valparna försöker dia henne. Då säger hon bestämt till. Här är det kvalitetstid mellan Linna och Trianda.

Lina &Trianda

2021-04-28

VÄLBEHÖVLIG VILA

Nicolas och Ixia tar en välbehövlig tupplur hos husse efter att ha fått vara ute och busat i gräset.

@frikaslisasänglar

LUNCH I DET GRÖNA

Idag har vi haft fint väder i Tomelilla så vi har passat på att låta alla valparna vara ute på gräset en stund. Vad passar då bättre än att prova äta lunch ute. Hundpicknick.

Första lunchen ute.

MORGONMYS MED NICOLAS

Nicolas tar en stunds extra vila med morgonmys när de andra valparna fortfarande sover. Det är så mysigt att kunna sitta och mysa och bara lyssna på valparnas andetag.

Nicolas är så mysig att mysa med.

2021-04-27

KARL FREDRIK PÅ ÖSTERLEN

Vad passar väl bättre än att Kalithea får kvalitetstid med oss i soffan framför Karl Fredrik på Österlen. Vi vill visa henne hur fint det är på Österlen då hennes framtida hem blir i vackra Kåseberga.

Kalithea kollar på Karl Fredrik på österlen.

DISKTJÄNST

Idag har Trianda fått vara med och lära sig hur man tömmer diskmaskinen. Det var inga problem och hin uppvisade inga rädslor för att det ibland skramlar bland porslinet.

Trianda hjälper till med disken.

BLIVANDE KOCK?

Ialyssos har idag börjat sin utbildning till kock. Lektion ett är att kontrollera om patan håller bra kvallitet.

Faliraki inspekterar pastan.

STÄDTJÄNST

En sak som alla valparna tycker är väldigt rolig så är det vår spann och golvmopp. Med 7 valpar i hemmet så blir det en hel del städande av golv. Jag tycker att valparna är väldigt duktiga på att söka sig till tidningarna men visst händer olyckor. Vi försöker passa på att torka av så fort valparna har somnat med att torka av så det blir några gånger per dag.

Trianda undersöker golvmoppen.

TIPS OM KURS ON LINE

Jag skulle vilja tipsa er om Lina och Chewie. Lina driver en kurs på nätet där man under 4 veckor får lära sig 17 olika trick man kan göra med sin hund.

Hon erbjuder även en mindre gratiskurs i tre steg där hon lär ut sitt, ligg och vacker tass som man kan börja med.

Om det är att man vill träna corona säkert eller om man har svårt att ta sig till en brukshundsklubb så kan detta vara ett bra alternativ.

Gratis valpkurs – Kunskapandet (simplero.com)

Kursinformation: Trick och kommandon för valp och unghund! – Kunskapandet (simplero.com)

2021-04-26

Vårt mål är att valparna ska ha provat på och testats i så många situationer som bara går innan vi lämnar över till de nya ägarna. Idag har vi haft träning på att gå i sele och koppel. Än så länge har vi inte sett någon som visat några rädslor.

Ixia på språng.

FÖRSTA GÅNGEN UTE I DET GRÖNA

Idag har varit första gången som några av valparna fick komma ut och prova på att vara på gräs, dock var dom i en mindre valphage. Det blev väldigt uppskattat. Både mamma och moster övervakade det hela.

Ute i det gröna.

LATA DAGAR I SOLEN

Första riktigt fina dagen här Skåne och Tomelilla som man bara känner för att vara ute på. Lina hade inga problem med att leta upp favoritplatsen i solen för lite avkoppling.

Lina njuter i solen.

2021-04-26

VÄLBEHÖVLIG MATSTUND

Det är ett gäng matglada valpar som uppskattar när det serveras lunch.

Mat är gott.

MELVIN PÅ BESÖK

Idag har vi haft besök av lillmattes sambos lillebror Melvin. Vi tycker det är viktigt att se att valparna går bra överens med barn. Så idag blev det både träning och ett trevligt besök.

Melvin på besök.

2021-04-25

Det blir mer och mer energi i de små liven.

Lek i mängder.

KLOKLIPPNING & belöning

Idag har vi klippt klorna på alla valparna. Skillnaden mot tidigare gånger är att vi belönat med små bitar av tort valpfoder för första gången. Det blev uppskattat när dom väl kom på hur man skulle äta det. För att vänja valparna vid att klippa klorna så upprepar vi kloklippning varje vecka från ca 3 veckors ålder.

Nu har vi lagt till godis som belöning.

2021-04-24

Under eftermiddagen kom lillhusse och hans sambo på besök. Det blev både valpmys och en stund ute med egentid för Lina och Nilla med en massa bollkastning. Alltid lika uppskattat av tikarna.

Viktor med famnen full av valpar.
Lina och Nilla får springa av sig.

VALLE PÅ BESÖK

Idag har vi haft besök av Lena, Hans och Valle från Göteborg. Det var helt underbart att se mötet mellan valparna och Valle. Föräldrarna har verkligen förberett Valle för att få en ny familjemedlem. Det blir Ialyssos som ska få flytta till Göteborg och kommer döpas om till Roffe.

Valle och Ialyssos.
Valle med famnen full.

2021-04-23

Idag blandar vi lek mellan varandra och våra råttor. Vi DSG är menade till att jaga smågnagare som bland annat råttor, möss och sorkar. Vi är duktiga på detta!

Vi tränar att jaga råttor.

2021-04-22

NY MFF SUPPORTER

Det är tur att Nicolas ska flytta till Hörby och till Maja. Han visar stor talang för tassboll och tvekar inte en sekund när det gäller att få spela tassboll med moster Lina. Han blir en bra MFF supporter!

Taa bollen Nicolas! Jag passar!/ Lina

UTFODRING

Att utfodra sju valpar när man vill ha koll på att alla valparna får i sig rätt mäng är en utmaning. Vi har valt att dela upp matplatserna så att alla valparna får äta i lugn och ro. Om man hamnar i en situation där maten blir till en konkurrens situation så finns risken att hundarna blir ovänner och i längden kan detta bli ett stort problem.

Det gäller att hitta ett system när man ska utfodra.

2021-04-21

Idag har valparna fått sin andra kur med avmaskning. Alla valparna har varit jätteduktiga. Här är det Trianda som slickar i sig det sista.

Nu är jag avmaskad!/ Trianda

2021-04-20

Det härmed udda liggställningar får en ny innebörd.

Varför ska man hänga med huvudet utanför korgen?

VI HAR FÅTT STÖRRE YTA

Idag har vi fått flytta ut i en valphage i köket för att få lite nya intryck. Kvällen och natten spenderar vi fortfarande tryggt i vår valplåda.

Vi flyttar till större.

MUS VILA

Idag har vi valt att låta mössen få lov att sova middag med oss!

Mysigt att ligga nära.

TASSBOLL!

Idag har moster Lina lärt Ialyssos allt hon kan om hur man spelar tassboll. Det blev väldigt populärt och uppskattat.

Ialyssoas &Lina

2021-04-18

SPRING I BENEN

Under tiden som valparna blev fotograferade så passade vi på att ta ut Lina och Nilla för att dom skulle få utlopp för sin energi. Det blev mycket lek och stoj med bollen.

Det är så härligt att få springa och sträcka ut.

NYA ENSKILDA BILDER

Idag har vi vuxit jättemycket så det är dax för nya bilder på oss!

2021-04-18

Idag hoppas vi på en ny vinst i allsvenskan! naturligtvis hejar hela familjen på Malmö.

Heja MFF

TVÄTT

Matte stoppar in saker i denna maskinen, sen snurrar den runt och låter. När den har stannat så tar matte ut allt igen och då säger hon att det är rena saker som vi inte får kissa på. Det kallas tydligen för att tvätta./Faliraki

Faliraki

BAGERSKA

Idag har jag hjälpt matte med att baka en kaka. Men matte sa att jag fortfarande är för liten för att smaka, men när jag blir äldre ska jag få smaka desto fler./ Kalithea

Kalithea

2021-04-17

STÄDDAX

Så här fint och bra har vi när det är dax för matte att städa vår valplåda.

Jag har stenkoll./Nilla

TITTA VAD JAG KAN! / KALITHEA

Det ska gå, jag är inte baktung./Kalithea

VATTENSKÅLEN ÄR KUL

lindos och Ixia har hittat Nillas vattenskål och undersöker den väldigt noga. Tror dom tyckt den var kul för vi fick vatten överallt!

@frikaslisasänglar

2021-04-17

Nu har vi fått komma ur vår valplåda. Matte har fixat ett varmt underlag för oss att leka på och en massa leksaker.

Kom igen nu så leker vi.

2021-04-16

JAG HJÄLPER DIG

Kalithea hjälper Lindos att fånga musen.

Tillsammans så fångar vi musen!
Än så länge räcker det med en tallrik.

VAD ÄR DET SOM PRASSLAR?

Tänk så kul man kan ha med gamla tidningar! man kan bita, riva, tugga och kissa på dom. Faliraki tycker det är toppenkul.

Tidningar kan man ha till mycket!

2021-04-15

Där solen finns, där hittar man den Dansk Svenska Gårdshunden.

Är du av med mig matte? Leta där det finns sol!/Lina

FRIKASLISASÄNGLAR.COM

Lina har varit ute med lillmatte så jag passade på att uppdatera hemsidan, till min hjälp hade jag Lindos.

Jag ska bli datatekniker när jag blir stor!/ Lindos

2021-04-14

VI VÄXER

Nu har vi vuxit så mycket att vi får komma ut på filten i köket och leka en liten stund.

@frikaslisasänglar

MAN BLIR TRÖTT

Som valp blir man trött av all lek och nya intryck. Skönt att ha mamma nära och få ligga och sova sidan om henne.

Vi tar en powernap.

2021-04-13

Ser ni så vita och fina tänder jag har! Jag förklarar för valparna att deras blir lika fina om dom låter husse och matte borsta dom varje dag.

Jag är inte farlig.

NÖTFÄRS ÄR SMASKENS

Idag har vi fått äta nötfärs med äggula. Vi har värmt upp den litegrand så att vi inte kyler ner deras magar.

Det är gott med nötfärs.

NILLA BYTER STIL

Valparna har växt till sig. För att lättast dia alla valparna så har Nilla börjat med att stå upp. Jag tycker hon är skicklig som fixar dia sju valpar samtidigt.

Ser väldigt obekvämt ut.

Nu tar familjen en välförtjänt vila.

Nu tar vi en paus.

2021-04-12

Vi växer så det knakar.

Vi har det så bra, här i vår valplåda.

ATT KÖPA HUND HOS OSS INNEBÄR ATT

När ni köper en hund från Frikas Lisas Änglar så innebär det att ni köper en renrasig valp som är inregistrerad i Svenska Kennelklubben. Vid leverans så är valpen avmaskad, vaccinerad, chippad och veterinärbesiktigad. Ni få med alla dokument som ska följa med hunden, hemgångsråd och om ni vill hjälp med att anmäla ägarbyte. Vi hjälper er hela vägen till ett tryggt hundägande. Vi är självklart medlemmar i Svenska Kennelklubben och vi använder deras avtal och dokument. Vi följer alla regler som gäller vid avel och försäljning av valpar.

2021-04-11

VILOSTUND

Ixia tar igen sig. Det går inte att beskriva hur fridfullt det är att bara få sitta och mysa och titta på valparna när dom ligger och sover i ens famn.

Jag börjar få färg på mina trampdynor./ Ixia

ÄKTA SYSKONKÄRLEK

Ialyssos och Nicolas sover fridfullt tillsammans. Så mysigt att bara sitta och titta på dom.

Ialyssos & Nicolas

LÅT OSS PRESENTERA VÅR RHODOS-KULL

Nu är vi två veckor gamla och vi har öppnat våra ögon. Nu börjar det se ut som ”riktiga” små valpar. Helt plötsligt så får dom en själ att titta in i. Dom är helt underbara.

2021-04-10

Vi känner stor tacksamhet till Nillas parningspartner Blazers familj som visar väldigt stort intresse för valparna. Här är Maja som myser med Nicolas.

Maja och Nicolas som ska flytta hem till henne om några veckor.

2021-04-09

REGISTRERINGSBEVISEN HAR KOMMIT

Idag har vi hämtar ut våra registreringsbevis, officiellt har vi nu 7 stycken registrerade renrasiga Dansk Svensk Gårdshunds valpar.

@frikaslisasänglar

2021-04-07

DAX FÖR FÖRSTA AVMASKNINGEN

18 Dagar gamla och idag är det dax för första avmaskningen. Allihopa var super duktiga och tog det med en nypa salt!

Idag har vi fått avmaskningsmedel.

2021-04-05

Valparna har hunnit fylla 16 dagar och nu börjar det hända saker. Ialyssos är först ut med att öppna sina små söta ögon.

@frikaslisasänglar

2021-04-03

BESÖK AV BLAZERS FAMILJ

Idag har Blazers familj varit på besök och tittat på valparna för första gången. Vi passade på att fira att valparna fyllde två veckor.

2021-04-01

GLAD PÅSK ÖNSKAR VI PÅ FRIKAS LISAS ÄNGLAR!

2021-03-31

RASTLÖS

Nu börjar Lina bli riktigt rastlös här hemma, det hon längtar mest efter är att Nilla ska kunna leka med henne som vanligt igen. Men hon får vänta lite till.

@frikaslisasänglar

2021-03-27

GRUPPKRAM

Morgonen börjar med en gruppkram när Nilla är ute för att kissa.

@frikaslisasänglar

2021-03-25

LÅT OSS PRESENTERA VALPARNA!

Först ut på lördags kvällen, 20.40 kom Kalithea (rosa) som vägde 228 gram , sen fick vi vänta tills 22.40 innan Ixia (orange) föddes och som hade en vikt på 178 gram. Strax därefter, 22,48 med en vikt på 224 gram föddes Trianda som blev vår sista tik som föddes. 23.10 kom Faliraki (lila) som vägde 184 gram. Söndagen startade vi med att Ialyssos (grön) föddes 00.12 med en vikt på 159 gram. Strax därefter, 00.35 kom Lindos (grå) som var större än sin bror med hela 212 gram. Därefter fick Nilla lite vila och vi trodde att sista valpen var född då hon blev lugn och började ta hand om sina valpar. Men 04.40 kom Nicolas (blå), en liten eftersläntare på bara 174 gram. Men alla mår jättebra.

@frikaslisasänglar

2021-03-24

Snart mätta och belåtna små valpar. Alla diar som dom ska och deras vikt ökar.

@frikaslisasänglar

2021-03-21

Här ligger en trött och stolt nybliven mamma till sju fina valpar. Valparna föddes under lördagskvällen och in på söndagens småtimmar. Kan bara konstatera att vi har en duktig tjej som fixat det galant och att hon förtjänar en vilostund.

@frikaslisasäglar

%d bloggare gillar detta: