Vad händer sen?

Till minne av Sigge

NÄR DET TAR SLUT

När man skaffar djur så måste man vara beredd på att fatta beslut som är väldigt svåra. Våra djur kan inte tala om för oss hur de mår utan vi måste kunna läsa de signaler som våra djur sänder ut.

Önsketänkandet är väl för oss alla att vår älskade familjemedlem skulle somna på kvällen lugnt och stilla men i många fall så måste vi fatta det oerhört tunga beslutat om att låta vår vän somna in för gott.

Vi valde att låta en veterinär komma hem till oss när det var dax. Han har varit min bästa vän och följeslagare i fjorton år och jag ville att han skulle få somna in med sin familj och sin flock samlad hos honom i hans trygga vrå i sin korg. Det var en fantastisk veterinär som kom hem, som tog väl hand om både Sigge, oss och alla våra andra hundar. Då vi vet hur det går till så valde vi att veterinären inte skulle guida oss genom händelseförloppet, något dom gör om man vill veta. Sigge fick ta farväl av oss alla på allra bästa vis och för oss blev det till ett fint minne och avsked.

Det som är olika om man väljer sin hund somna in på klinik eller i hemmet är en del av efterarbetet. Om man väljer klinik så kan dom ombesörja om man önskar få sin älskade vän kremerad. Då hör kliniken av sig när allt är klart och man kan komma och hämta urnan. Väljer man att göra det hemma så måste man ta hand om efterarbetet själv.

Vi valde att lämna in Sigge till CREMIT AB i Hässleholm. Vi fick ta ett fint farväl och man får stanna hur länge man vill. Det fungerar ungefär som vanlig begravningsbyrå. Personalen gav oss ett väldigt fint bemötande. För dom som inte vill ha hem sin familjemedlem så har dom

en väldigt fin minneslund som man kan begrava sin vän på. Man kan välja om man vill ha en enskild kremering, då är det bara ditt djur som kremeras, eller så kan man få den kremerad tillsammans med andra. Det är lite prisskillnad på de olika, så det får man själv avgöra hur man vill göra. Precis som på en begravningsbyrå så finns det olika typer av urnor som man kan välja mellan, i olika prisklasser. Man kan få det väldigt enkelt men man kan även få det väldigt exklusivt. Själv tycker jag oftast det enkla är vackrast.

%d bloggare gillar detta: