Händer hos oss!

Här kan ni se vad som händer hos oss och annan nyttig info. Våra valpkullar följer ni under fliken bloggen!

Vi har inga valpar inplanerade för närvarande.

2022-08-01

HUSVAGNSSEMESTER!

Vi har varit på husvagnssemester med tre av våra hundar. Lina som behövde lite semester efter valpning fick semester hemma hos Frida. Vi startade med att bo på Hav & Logi på Orust. En väldigt mysig camping. Där stannade vi i två nätter och vi hann med en heldag ute på Tjörn. Vi var och åt på STRANA ute på Hälleviksstrand. Här är även hundarna välkomna in i restaurangen, och maten är fantastiskt god. Vi drog sedan vidare mot Strömstad. På vägen stannade för att äta i Ljungskile på Laxbutiken. Här får man ha hundar på deras uteservering och i deras uterum. Väl i Strömstad hade vi bokat in oss på Seläter camping en liten utanför Strömstad, en jättestor camping som var väldigt välskött. Vi var nere i hamnen i Strömstad och tittade. Där är underbart! Men det blev många som tittade lite extra då vi mötte en tjej som hade två DSG som vi stod en längre stund och pratade med. Från Strömstad körde vi vidare till Långserud i Värmland för att hälsa på Mira (Frikas Lisas Änglar Trianda), Ingemar, Desiree och Elin. Det var så roligt att få träffa familjen och få se vilka vackra omgivningar som hon har att röra sig i. Tillsammans avslutade vi på Viksfors bruk, med lite shopping och som avslutning en sötvåffla med jordgubbar och glass. Även här är hundar välkomna att sitta med när man äter, även inne! Vi körde sedan vidare ner till Lovsjöbadens camping söder om Jönköping, den vackraste camping jag har varit på! Efter en natts sömn packade vi ihop och körde till Norrahammar för att besöka Ludde (Frikas Lisas Änglar Lindos) och Ingmarie. Tyvärr så träffade vi inte husse Lennart som var iväg på orientering. Men ytterligare ett kärt återseende både för oss men mest för hundarna. Vi har haft fantastiska dagar tillsammans med våra hundar och insett att det är inte svårt att resa med flera hundar, man behöver bara planera lite mer än om man reser själv.

2022-07-21

STORT GRATTIS ZIA & PYLI

Idag är ingen vanlig dag utan Zias och Pylis 1-års dag! Vi på Frikas Lisas Änglar hoppas dom har haft en bra dag och att dom fått något extra gott i matskålen.

Zia & Pyli

2022-04-26

DET HÄR ÄR ARE

Are heter i sin stamtavla Pias Hundhages Skott, med registreringsnummer SE14676/2015. Vi har bett Ares ägare Caroline Tranmyren beskriva honom.

Are är en mycket trevlig familjehund som älskar sällskap. Han vill gärna vara i händelsernas centrum och hoppar gärna upp i främmande famnar… Men tyr sig till familjen.

Are är en väktare utan dess like. Här behövs ingen ringklocka och han varnar när något inte står rätt till. Han har även jaktinstinkt och fångar gärna en råtta eller två. Men han vet att katten och kaninen är familjemedlemmar och inte fångst. Då kan det istället bli en nätt lek istället om kaninen inte gömmer sig.

Vidare är han en typisk DSG som älskar sol och att ligga under täcket som värmer gott. Jag kan även tillägga att Are kan gå lös och kommer på inkallning.

Are är utställd med very good och har en HD-grad A.

2022-04-25

I VÄNTANS TIDER!

Då har vi glädjen att meddela att vi, om allt går som planerat kommer att få valpar kring Kristi himmelfärdsdag. Det är även denna gången Lina som är dräktig och pappa till valparna är Are.

Inavelsgraden på valparna blir 1,6% och valparna får ett preliminärt HD-index på 106.

REGLER FRÅN OCH MED IDAG!

Tänk en extra gång innan du släpper lös din hund mellan den 1/ 3 och den 20/8.

Enlig lagen så MÅSTE du hålla din hund under SÄRSKILT GOD UPPSIKT.

På vissa särskilda platser ska hunden ALLTID HÅLLAS KOPPLAD. Du som hundägare är skyldig att ta reda på vad som gäller där du är.

Din hund ska INTE TILLÅTAS att förfölja vilt, om den inte används till jakt.

Dax för att hålla våra hundar kopplade när vi är ute och nj

2022-02-18

När man skaffar ett djur så måste man vara beredd på att fatta beslut som är väldigt svåra. Våra djur kan inte tala om hur de mår utan vi måste kunna se och läsa de signaler som våra djur sänder ut. När vi tagit det svåra beslutet så kommer nästa, hur ska vi göra nu med vår familjemedlem? Vi har valt att få vår Sigge kremerad så att vi kan få honom med hem igen. Vi måste berömma CREMIT AB utanför Hässleholm. Vi fick ett värdigt avsked i lugn och ro och vi fick stanna med honom så länge vi ville. Mycket fint och vänligt bemötande från de som arbetar där. För den som inte önskar få med sin vän hem, har dom en väldigt fin minneslund för djuren som man kan få begrava sitt djur på.

2021-12-31

GOTT NYTT ÅR!

Vi på Frikas Lisas Änglar vill önska alla ett riktigt Gott Nytt År! Nu ser vi framemot 2022 med spänning. Hoppas på att vi får se några nya små valpar se dagens ljus och få följa dom under deras uppväxt. Ett särskilt Gott Nytt År önskar vi alla våra valpar som sett dagens ljus hos oss under 2021. Ta hand om varandra!

Ixia, Lina & Nilla önskar er alla Ett Gott Nytt År!

2021-12-30

TIPS INFÖR NYÅR!

Nu kommer en högtid som många djurägare fasar inför. Främst vår Lina är väldigt känslig mot raketer och visar tydlig rädsla. Vi har de senaste åren valt att linda våra hundar enligt HALF WRAP. När man lindar hundarna blir det lite av en kompressionskänsla. När klockan närmar sig tolv så har vi sett till att sätta på hundarna lager av tröjor som ger ytterligare skyddande ”hölje”. På marknaden finns idag ett flertal olika preparat som kan ge lugnande effekt. I år har vi valt att prova två olika. Till Lina provar vi en pasta som heter Calm paste från Stratera. Lina får 10 ml 2 gånger om dagen. Nilla och Ixia får Serene-um Drops. Till våra ger man 1 tesked tre gånger om dagen.

Hemma hos oss startar vi gärna redan vid jul att träna inför nyår. Vi startar filmer på tv:n som visar fyrverkerier som vi gradvis höjer ljudet på. Något som jag tycker är viktigt är att man som ägare behåller sitt lugn när man upplever att hunden blir stressad. Gör vad du brukar och dra ner alla persienner. Är hunden väldigt rädd, försök vara i ett rum utan fönster, ha musik eller tv på, ge hunden ett extra gott ben att bita på. Har du en källare är det ett bra utrymme att vara på med din hund.

Lina står modell för half wrap.

GOD JUL ÖNSKAR FRIKAS LISAS ÄNGLAR!!

Vi vill önska alla Gårdshundsälskare en riktigt God Jul! Hoppas ni får en trevlig helg med era fina fyrbenta vänner och övriga familjemedlemmar. Ta hand om varandra!

Nilla, Ixia & Lina önskar God Jul

SE UPP FÖR JULFARORNA!

Julen är en tid där vi är många som vill inkludera våra fyrbenta vänner i vårt firande. Men tänk på att det vi uppskattar kan vara farligt för våra hundar. Vi rekommenderar att man skippar att ge våra vänner av ”vår mat” och satsar på hundens egna foder och något extra gott hundgodis eller varför inte ett smarrigt ben.

Se upp så att er hund inte får i sig CHOKLAD som innehåller bla teobromin som är giftigt för hundar. Hunden kan få förgiftningssymtom som tex illamående, dregling, diarre och buksmärtor. Misstänker ni att er hund fått i sig choklad kontakta veterinär direkt! Vår JULMAT innehåller mycket fett som kan ge pankreatit, som är en inflammation i bukspottskörteln. I vissa fall kan tillståndet leda till döden för en hund. Hundar som inte är vana vid att äta ben ska man undvika att ge dom tex revbensspjäll då dom kan drabbas av kräkningar och diareér. I värsta fall kan ett ben fastna i tarmen och ge förstoppning. LÖK kan orsaka blodbrist. NÖTTER kan fastna på väg ut med operation som enda utväg. Enbart några RUSSIN eller VINDRUVOR kan leda till njursvikt som kan ha dödlig utgång. Se upp med GIFTIGA VÄXTER, såsom julros, mistel, julstjärna, amaryllis, hyacint, lilja och oleander. Visst ska vi tänka på våra fåglar som vi har ute men se upp så hunden inte får tag i TALGBOLLAR. Nätet kan fastna i tarmen och fettet hamnar i hundens mage och kan orsaka bukhinneinflammation. Se till så att ni placerar LEVANDE LJUS på behörigt avstånd från viftande svansar och glada hoppande hundar. Julgranen kan verka lockande med både JULGRANSKULOR och GLITTER. Se till att sätta kulor i glas en bit upp i granen eller byt ut era kulor mot plastkulor som inte går sönder om dom ramlar ner. Har ni en ”riktig gran” så vattna inte med GÖDNINGSMEDEL då en del hundar kan bli lockade att dricka ur julgransfoten. Julklappar med SNÖRE kan vara en lockande leksak för både hundar och katter. Snören som djuret ”äter upp” kan ge upphov till illamående och ont i magen och stopp i tarmen. I värsta fall går det hål i tarmen och det kan ge allvarlig bukhinneinflammation. Enda sättet att få ut snöret är via en operation.

2021-12-06

KAYLA PÅ BESÖK

Idag är Kayla hos oss och vi tar vårt arbete som människovalpvakt på allra största allvar. Vi är väldigt duktiga! / Ixia & Nilla

Vi vaktar så Kayla inte ramlar ner

2021-12-04

INFÖR DECEMBER ÅRET RUNT!

Nu har vi haft hundråd här hemma och vi vill lämna in ett nytt lagförslag på att införa December hela året! Vi tycker att det här med att få öppna adventskalender är en kanon ide och att man ska införa det året runt. Men vi vill gärna att det ska vara varmt ute så vi slipper kläder när vi ska gå ut i kylan. / Lina Nilla & Ixia

Dax att öppna dagens lucka!

SM-GULD!!

Idag är ingen vanlig dag, för idag har Malmö FF tagit SM-guld på hemmaplan så nu ska vi fira tillsammans med matte, lillmatte och husse med extra god middag! Sen ser vi framemot våren och att allsvenskan ska börja igen!

Här ska firas hela natten lång!

2021-11-28

FÖRSTA ADVENT

Vi på Frikas Lisas Änglar vill önska er alla en mysig första advent!

2021-11-14

VALPTRÄFF I KRONOSKOGEN

Idag har vi lyckats samla nästan alla valpar vi fått i år, (med hussar och mattar) för att umgås och grilla korv ute i Kronoskogen här i Tomelilla. Det blev en trevlig stund och mycket prat och skratt bland de tvåbenta, medan de fyrbenta hade skoj tillsammans.

2021-10-30

TREVLIG ALLHELGONA HELG!

Vi vill önska alla en mysig allahelgona helg, vi hoppas att att ni får en mysig helg med många fina tända ljus. Till alla som har möjlighet, missa inte att ta er ut på Österlen lyser där Simrishamn är utsedd till årets ljusby. En väldigt vacker och mysig upplevelse både för tvåbenta som för fyrbenta!

Trevlig helg!

EXTERIÖR BEDÖMNING I ARLÖV

Idag har vi varit på en exteriör bedömning i Arlöv som arrangerades av Sydskånska kennelklubben. Nilla fick väldigt fina ord och fick exelent, Lina som är en lite mindre och spädare tik fick good. Domare var Eva Liljekvist Borg. Nu ska dom få sova middag, det märks direkt när dom har ansträngt sig med något dom inte gör varje dag.

Nilla som än en gång fick exelent!

2021-10-28

SMAKPROV PÅ BILDERNA!

Här kommer en av bilderna som vi var och tog på Arken Zoo i söndags. Inte den lättaste uppgiften vi gav till fotografen att få alla fyra på en bild.

Lina, Nilla Ixia och lilla Zia

LINAS PROVSVAR HAR KOMMIT

Idag såfick jag telefonsamtal från Dalbyveterinären om att Linas DNA-test för PLL har kommit. Även Linan har testats negativ, så varken Nilla eller Lina bär detta anlag. Det känns väldigt skönt att veta!

2021-10-24

FOTOGRAFERING PÅ ARKEN ZOO I YSTAD

Idag har vi varit och fått alla hundarna fotograferade på Arken Zoo i ystad, där Studio Express Foto var på besök. Det var en väldigt duktig fotograf som verkligen hade ett stort tålamod med att få väldigt fina bilder på våra hundar. Under tiden fick Sigge vara ställföreträdande barnvakt till vår människovalp, ett uppdrag som han tog på största allvar. Nu vilar alla hundar ut! Bilder kommer senare..

2021-10-22

DAX FÖR NYTT DNA-TEST

Då har dagen kommit för Lina att bli DNA-testad för PLL. Lina var jätteduktig och stod fint när personalen hos Dalbyveterinären skulle ta lite blod från benet. Nu kommer provet att skickas med remiss från SKK till Laboklin som är det företag som utför testet. Svar får vi om några veckor.

VAD ÄR PLL?

PLL är primär linsluxation är en ögonsjukdom som kan finnas hos hund. Den finn hos många hundraser men är mer vanlig bland terrierliknande raser. Linsen i ögat lossnar från de trådar som håller linsen i sitt normala läge. Oftast drabbas båda ögonen samtidigt eller med kort mellanrum till varandra. Luxationen debuterar oftast mellan fyra och sju års ålder .Finns dock fall redan vid tre års ålder. Sjukdomen har oftast ett relativt långsamt förlopp där man som ägare oftast inte märker något förens hunden börjar visa tecken på synbesvär och smärta. I annat fall kan linsen lossna och besvära hunden. I vissa fall blir blodkärlen i ögonvitan förstorade och därmed mer synliga till följd av att trycket ökar i ögat. I andra fall kan man ana en dimgrå ton mitt i ögat. Detta kan komma av av linsen gnider mot hornhinnan och grumlar dess yta. Vid tryckförändringar i ögat kan den drabbade hunden uppleva både stark irritation som stark smärta.

Lina i väntan på att lämna lite blod.

2021-10-20

Idag har vi varit på Dogman i Malmö för lite shopping till hundarna. Det blev både nya koppel och halsband, men vi fick även fin hjälp med att prova ut godkända bilbälten så hundarna kan få sitta med oss inne i bilen i baksätet. Det blev även ett praktiskt skydd som skyddar bilen mot smuts och päls. Stort tack till duktig personal som hjälpte oss på allra bästa sätt.

Lite skumt till en början men sen la dom sig ner och sov hela vägen hem.

2021-10-19

TOPPEN MED GRÖT

Det är toppen när Matte passar Kayla för då får jag smaka om det blir något över. Idag stod havregröt med mango på menyn. Det var toppen! Jag längtar till det blir riktiga måltider som jag ska få smaka på. / hälsningar Ixia

Gott gotti gott gott!

2021-10-17

MOR & DOTTER TID

Lilla Zia som redan har blivit 12 veckor vilar tillsammans med sin mamma Lina. Samma stil med närhet i fokus.

Zia & mamma Lina

2021-10-16

VI GRATULERAR LINA PÅ 6-ÅRS DAGEN!

Idag har vi firat att Lina redan är 6 år. Helt otroligt vad tiden har gått fort. Vi är så tacksam över att få lov att vara matte och husse till denna fantastiska lilla dam. Stort grattis än en gång!

Lina 6 år!

2021-10-12

SOCIALA MEDIER

Så här kan det se ut hos oss en vanlig kväll när vi ska försöka uppdatera hemsidan och facebook.

Ixia, Nilla &Lina med lilla Zia framför.

PÅ BESÖK I KÅSEBERGA

Idag har vi varit i Kåseberga och hälsat på Stina. Det har varit en eftermiddag med mycket lek, spring och bus. För oss blev det en trevlig fikastund med Caroline och Kjell.

2021-10-11

VI TAR EN VÄLBEHÖVLIG PAUSE!

Det har blivit en hel del bus bland hundarna. Dom har så roligt tillsammans och det syns att dom verkligen trivs tillsammans. Men ibland uppskattas det när dom tar en välbehövlig vila. Sen kan jag undra om Zias ställning kan vara skön att sova i på Ixias huvud, men det blir en annan fråga att fundera över… Min hand sover däremot.

Zia använder Ixia som kudde.

SOFFMYS INNAN JOBBET BÖRJAR

De dagar som Viktor jobbar kväll så hjälper vi till med Zia så hon inte ska vara ensam hemma. Idag passade Viktor på att ta lite soffmys med alla hundarna innan det var dax att köra till arbetet.

Viktor myser med Zia och company.

2021-10-09

LUDDE PÅ BESÖK!

Idag har vi haft besök av Ingmarie och Lennart med deras lilla Ludde som har växt upp till en riktigt fin påg. Det är lika kul varje gång att se så glada valparna blir av att träffas, men även över att dom känner igen oss. Vi uppskattar väldigt mycket att kunna få följa våra valpar. Lite avundsjuk blir man på att man har lingon och svamp in på husknuten… Tack så hemskt mycket!!

2021-10-05

OPERATION VILDSVIN

Inte lätt när favoriten går sönder. Ixias favorit, vildsvinet har slagit hål i pannan. Så idag blev det att sy honom så Ixia kan ha glädje av honom ett tag till. Men en del andra leksaker fick plockas bort idag pga dom inte gick att laga mer medans andra hamnade i tvättmaskinen. Så snart är leksakslådan full igen!

Ixias favorit!

ZIA PÅ BESÖK

Det är alltid lika roligt att få besök av Zia. Men ibland är det skönt när dom däckar i soffa efter all lek…

Zia, Ixia & Nilla vilar ut…

2021-09-20

DET REGNAR UTE

Idag regnar det ordentligt ute, märks att hösten är här. vi passar Zia så det har varit trångt i sängen och ingen av dom är sugna på att gå ut på morgonpromenaden. Dom har tagit över vår säng.

Sovmorgon

2021-09-17

ZIA FLYTTAR HEMIFRÅN

Idag är ingen vanlig dag, för idag flyttar Zia hemifrån och kommer hädanefter bo i Gladsax. Vi vill önska Viktor och Marta stort lycka till med sin nya fyrbenta familjemedlem. Zia kommer fortsätta att vara en del av familjen även i framtiden!

Viktor, Marta & Zia

MORGONPROMENAD

Vi passar på att ta en tidig morgonpromenad innan Zia blir hämtad av sin nya flock. Zia skruttar med så gott hon kan och när hon är trött så får det bli att åka mattetaxi. Måste bara säga att hon är fantastiskt duktig med att ha halsband och koppel på sig.

Hela flocken ute och går. Sigge håller sig lite bakom där det är lugnare.

2021-09-15

DÅ VAR DET DAX!

Då var tiden inne för Pyli att flytta till sin nya familj. Han kommer numera ha sin hemadress i Limhamn utanför Malmö. Vi önskar Elisabeth och Carl-Johan lycka till och hoppas att er familj kommer att få lika stor glädje med Pyli som vi har haft!

EN SISTA MYSSTUND TILLSAMMANS

Valparna Pyli och Zia passar på att ta en sista mysstund ihop med Nilla och Ixia innan det är dax för Pyli att bli hämtad och flytta till sin nya tvåbenta familj.

Soffmys

2021-09-14

VI TAR EN MIDDAGSLUR

Att vara ute och gräva för att sedan få bli badade och tillfixade tar på krafterna. Det har varit mycket nytt dessa två dagarna så nu tar valparna en välförtjänt sovpaus.

Pyli & Zia

IDAG HAR VI BADAT!

Nu närmar det sig att valparna ska flytta till sina nya hem med start i morgon. Så idag har det varit en del förberedelser. Valparna har badat för första gången, vi har klippt deras klor och de har blivit avmaskade. Nu luktar det bara nybadade hundar hemma hos oss och dom har blivit så mjuka i pälsen. Nu ska snart Peter ta och duscha resten av flocken!

2021-09-13

NU VILAR VI UT EFTER DAGENS UTFLYKT

Efter att ha åkt bil för första gången till veterinären så sover valparna nu gott i sin lilla hörna i vardagsrummet. Vi är jätteglada över att ingen av valparna visade tecken på åksjuka.

syskonmys

DAX FÖR VALPBESIKTNING

Nu närmar det sig att valparna fyller 8 veckor och dom ska snart flytta från oss till sina nya hem. Idag har vi varit i Dalby för valpbesikning. Vi fick beröm för två väldigt fina valpar så idag är vi extra glada. Vi passade även på arr fylla på Lina och Nillas rabiesvaccin så deras pass är nu uppdaterade. Alla var väldigt duktiga.

2021-09-10

SYSKONMYS DE LUX

Idag har valparna tagit semester och bara myst tillsammans. Fast lite lek och bus har det varit tillsammans med Ixia , Nilla, Lina och Sigge.

2021-09-09

DET ÄR VIKTIGT MED NÄRHET

Att vara ute när det är fint väder är väldigt tröttande. Men när man sover är det viktigt att man har kontakt med sin människa. Pyli vill gärna ha närhet, är det varmt kan det räcka med att han känner att man är nära honom.

Pyli, närhetssökande valp!

ATT FIXA HEMSIDAN TAR PÅ KRAFTERNA

Zia intog första parkett när jag skulle fixa med hemsidan. Det tog hårt på krafterna så till slut däckade hon och sov som en stock.

Zia hjälper till med datorn.

2021-09-08

HIPP HIPP HURRA, NILLA FYLLER 4 ÅR!

Idag är ingen vanlig dag, för idag fyller våran Nilla 4 år. Det har vi firat hela dagen med en massa bus och upptåg. Vi önskar henne en fortsatt bra födelsedag.

Nilla 4 år!

VI TAR ETT KVÄLLSBUS

Det är så roligt att se hur Ixia har tagit sin uppgift som storasyster på största allvar. Varje kväll tar hon ett rejält lekpass med valparna, kan vara allt från att leka ta fatt till dragkamp. Ixia har även en bra egenskap, hon kan leka med sig själv, hur länge som helst. Hon tröttnar aldrig.

2021-09-07

VEM ÄR DU?

Zia tog tillfället i akt att se om hon kunde hitta några nya kompisar ute i gräsmattan. Några myror tror jag att hon fick tag i!

Zia letar insekter

VISST E JAG SÖT!

Vår lilla sötnos Pyli. Han charmar vem som helst och har verkligen kommit på hur man njuter av livet. Han älskar att vara ute, filosoferar gärna för sig själv och tar det allmänt chill. Samtidigt så kan han när han känner för det vara världens buse!

Pyli

BARNVAGNSRALLY I HALLEN

Idag har det varit dax för en ny utmaning, Barnvagn! Men den befarande faran uteblev även om jag såg till at vagnen i rullning. Valparna tyckte mest den var ett nytt roligt inslag i deras vardag, att vagnen nu rörde på sig och inte bara stod stilla i en hörna.

2021-09-06

I SANDLÅDAN

Vi testar våra valpar på allt som vi kan tänka oss. Idag har jag haft Zia och Pyli ute i sandlådan för att se hur dom reagerar på grus. Till att börja med så var dom väldigt avvaktande med efter en stund så blev det full fart. Även barnen i sandlådan fick bli lite av klätterträd. Det är härligt att se hur glada valparna är för barn.

VI TAR EN PAUS

Efter en helg med både utställning och besök av barn och barnbarn så tar valparna en välbehövlig vila idag. Det är så gulligt att se hur Ixia tar sig an uppgiften som ”storasyster” till Zia och Pyli.

Valpmys de lux

2021-09-04

FINT OMNÄMNANDE

Helene Riisgaard Pedersen har på facebook tackat för en fint genomförd bedömning i Djurröd där hon skriver att hon är speciellt tacksam för att rasen utvecklas på samma sätt i Sverige som i Danmark. Speciellt stolta blir vi av att hon även tar upp två tikar med ” särskilt lång överarm, och sådana tikar ska man göra en extra insats för att få i avel”. Vi sträcker på oss då den ena av dessa två tikar är vår egna Frikas Lisas Änglar Ixia!

Frikas Lissas Änglar Ixia!

BEDDÖMNINGSTRÄFF I DJURRÖD

Idag har vi varit i Djurröd på bedömningsträff för Dansk Svenska Gårdshundar, som arrangerades av Dansk Svensk gårdshund aktivitetsgruppen Skåne-Blekinge. Domare var Helene Riisgaard Pedersen. Både Nilla och Ixia fick väldigt fina omdömen och båda placerade sig som tvåor. Nilla med lite fler konkurrenter än Ixia…Maja och Nicolas var oxå på plats, även han placerade sig på andra plats. Nu är både hundar, mattar och hussar trötta då det var väldigt detaljerade beskrivningar på alla hundar så det tog ganska lång tid. Tur att vår Kayla sov sig igenom nästan hela dagen så Frida kunde koncentrera sig på att visa upp våra hundar. Roligt oxå att vi fick träffa Lord Ollie Jr igen.

Maja med Nicolas & Frida med Ixia
En väldigt trött Nilla efter en dag med lång väntan på att få visa upp sig.
Tre generationer, Lord Ollie Jr, Frikas Lisas Änglar Ixia och Frivics Henrietta.

2021-09-02

IXIA & HYENAN

Igår kväll så visade man ett djurprogram på SVT. Jag har aldrig sett Ixia så fokuserad på TV:n någonsin. Hon var helt inne i programmet och morrade, skällde och pratade med hyenan och lejonet på sitt lilla vis.

Ixia och hennes djurintresse

NYA FAVORITPLATSEN

Zia och Pyli har hittat en ny favoritplats, rakt nedanför soffan i hörnan på mattan. Är man av med dom så är det bara att gå och se efter där. Än så långe har dom inte löst gåtan om hur dom ska komma upp i soffan på egen hand.

Zia & Pyli myser

2021-09-01

NU KOMMER SEPTEMBER

Hos oss inleder vi September månad med mycket lek och bus. Valparna har kommit igång och antingen så har vi full gas här eller så sover dom helt utslagna av trötthet. Här har Pyli fått tag på bollen som är kanon för kliande valptänder och Zia har varit i lekkorgen och hittat Ixias vildsvin.

2021-08-31

VÄGNINGSDAX FÖR HELA FLOCKEN!

Vi har haft ett väldigt fint väder med sol och vindstilla idag. Så vi valde att ta med oss Lina, Nilla och Ixia på en liten promenad när valparna sov middag. Vi promenerade till vår fina lokala djurshop, SJÖGRENS ZOOSHOP här i Tomelilla. Vi passade på att väga våra tre tikar och tillsammans har dom en totalvikt på 20 kilo! Vi uppskattar att ha en så bra butik i vår närhet med ett bra stort sortiment av allt som vi behöver och med en trevlig och kunnig personal.

På besök hos SJÖGRENS ZOOSHOP i Tomelilla

SNART SÅ KAN ÄVEN JAG…

Nu dröjer det nog inte många dagar innan Pyli lyckas ta sig upp i soffan på egen hand.

Lilla Pyli

GODMORGON

Idag så tyckte valparna att det var lagom att gå upp klockan fem. För att när jag gett med mig och gått upp med dom så lägger dom sig tillrätta i soffan och sover till halv åtta…. Antagligen bara för att visa att även dom kan bestämma ibland..

Zia & Pyli tar en morgonlur i soffan

2021-08-30

ÄNTLIGEN FINT VÄDER IGEN!

Då var äntligen solen tillbaka. Frida och Kayla har varit på besök och vad kan vara bättre än en tur till rastgården! Lina var där för första gången sedan valparna föddes och hon var överlycklig. För Ixia var det första gången och det tog en stund innan hon förstod vad man kunde göra där, men sen gick det undan. Nilla filosoferade som vanligt.

Lina och hennes älskade boll.

ZIA & PYLI 6 VECKOR GAMLA

På onsdag fyller Zia och Pyli 6 veckor. Det firar vi 2 dagar för tidigt med att lägga in nya porträttbilder på valparna. Kan bara konstatera att dom växer så det knakar och har utvecklats till två små busar som antingen har full gas eller sover totalt däckade.

Zia 6 veckor!
Pyli 6 veckor!

JAG SKA ALLTID SKYDDA DIG

Jag ska alltid skydda dig om du behöver det och jag kommer trösta dig om du blir ledsen och blir du rädd ska jag finnas där för dig. Ixia har tagit rollen som beskyddande ängel på allra största allvar. Här är hon tillsammans mes Zia.

Zia & Ixia

2021-08-29

I VÄNTAN PÅ HAMMARBY MALMÖ FF

Medan vi väntar på att matchen ska börja mellan Hammarby och Malmö FF så hjälper Zia mig med att lägga in nya bilder på hemsidan.

Zia hjälper till med hemsidan

SYSKONKÄRLEK NÄR DEN ÄR SOM MYSIGAST

Jag hade inte tänkt att lägga in fler bilder idag, men jag kan bara inte låta bli. Vi har haft en eftermiddag med mycket mys i soffan med alla våra små hundar. Så jag kan bara inte låta bli att dela med mig av dessa härliga syskonbilder. Pyli och Zia myser tillsammans i min famn.

DU & JAG, MAMMA!

I eftermiddag har vi bara chillat! Pyli passade på att få lie egentid med mamma Lina.

Pyli med mamma Lina

KÄRT ÅTERSEENDE MED MIRA

Idag så kom Mira på en snabbvisit på väg hem till Värmland. Vi blev jätteglada att Ingemar, Desiree och Elin tog sig tid att köra in om oss på väg hem. Det är alltid lika roligt att få se hur valparna växer upp till att bli sina egna små personligheter.

DET ENKLA ÄR OFTAST DET ROLIGASTE!

Man kan köpa hur många och dyra leksaker som helst, men oftast är det den enkla som uppskattas mest. Här har Zia fått tag i ett snöre från mina byxor. Hon har haft jätteroligt. Men även sådan enkel sak som en toarulle kan roa en valp. Gäller bara ha koll så dom inte äter upp rullen när den är strimlad och blöt.

Zia på lekhumör

2021-08-28

SYSSELSÄTTNING PÅ REGNIGA DAGAR

Alla hundar, även DSG är i stort behov av att få bli trötta. En DSG behöver om den ska må bra få både motionera kroppen och huvudet. Idag har vi varit och köpt en ny aktivitetsleksak till hundarna. Den blev väldigt populär, både bland de stora hundarna men även valparna tyckte den var intressant. Det var så roligt att se hur de fick arbeta för att komma på hur de skulle få tag på godiset.

2021-08-27

HÄR LIGGER JAG RIKTIGT BRA

Pyli har fattat hur man njuter av livet. Mat i magen och en avslappnad vilopaus i Viktors famn. Då leker livet och man kan inte ha det bättre.

Viktor & Pyli

MIN NYA STORA ROLIGA KOMPIS

Zia har hittat en ny kompis, morbror Sigge. Sigge har världens roligaste svans som man kan jaga och bita i. Hans päls är så tjock att han inte märker att Zia tar tag i den. Det är kul att se att hon vågar sig fram till honom, innan har hon varit väldigt avvaktande. Sigge är världen snällaste och låter valparna leka med hans svans.

Zia & Sigge

2021-08-26

ETT SENT KVÄLLSBESÖK

Ikväll kom Frida, Casper, Kayla och deras vän Johannes på besök. Kayla är så trött att hon sover, övervakad av Lina. Pyli har kommit underfund med att Kaylas babysitter är lagom hög för honom att krypa upp i och att den är underbar att ligga och sova i.

SOFFHÄNG I REGNRUSKET

Idag är vädret inte på topp. Det regnar ute och är allmänt tråkigt väder. Vad kan vara mysigare än att passa på att ligga nära och mysa i soffan.

Nilla, Ixia, Zia, Lina & Pyli myser tillsammans.

MORGONMYS I SOFFAN

Idag har jag fått den allra bästa starten. Jag har fått mysa i soffan med Pyli. Han utvecklas mer och mer till att bli den perfekta myshunden!

2021-08-25

ÄNTLIGEN TILLBAKA EFTER ETT LITET DATAHAVERI!!

Som några av er redan har förstått, så har en hel del av våra inlägg varit försvunna. Jag är inte så duktig på datorer så det har tagit ett par dagar att hitta felet. Men nu så ska allt fungera igen!

Så idag så bjuder vi på lite blandade smått och gott bilder från de gångna dagarna.

JAG SKA LÄRA MIG ATT SPELA POKER!

Idag så blev Ixia helt paralyserad av tv:n. Det var som hon gjorde allt för att lära sig om hur man vinner om man ska spela poker. Hon har nog tänkt att vi ska spela till hösten när vi kommer att vara inne lite mer.

2021-08-22

DU & JAG, MAMMA!

Det är så underbart att se kärleken mellan Ixia och Nilla. Låter bilden tala för sig själv!

Jag har världens bästa mamma! / Ixia

DET TAR PÅ KRAFTERNA ATT VARA UTE!

Efter att ha varit ute i trädgården för första gången så kommer tröttheten. Pyli hittade sitt favoritställe bakom en av solstolarna. Där i skuggan somnade han som en stock! Vi har haft så roligt idag bara genom att sitta och titta på alla hundarna.

PREMIÄR PÅ GRÄSMATTAN

Idag har vi haft ett strålande fint väder i Tomelilla. Det har vi firat med att låta valparna komma ut för första gången. Vi provade först i valphagen men det verkade valparna anse för litet område och ville utforska vad som fanns utanför. Våra stora hundar däremot ville leka i hagen…

2021-08-21

VI BESTÄMMER SJÄLV VAR VI SKA LIGGA NU!

Nu har valparna blivit så stora att vi tagit bort valphagen och dom får vara i hela köket. Vid ett obevakat ögonblick smet Zia och Pyli ut i hallen och gick och la sig tillrätta i hundarnas myskorg. Den har nu blivit en ny favorit. Det är så roligt att se vilket mod dessa två har och hur dom vågar utforska nya saker på egen hand. Dom känns otroligt trygga. Ska bli så roligt att få följa dessa två framöver.

EN NY FLOCKLEDARE

Man kan undra, vem är mest nyfiken på vem? Det är så kul att bara sitta och studera dessa små när dom utforskar varandra. Kayla är väldigt intresserad av valparna och följer allt dom gör. Medans valparna undersöker vad hon är för en liten filur.

2021-08-20

VALP ELLER BARNPROGRAM?

Bablarna fungerar lika bra på baby som på valparna. Denna upptäckten gjorde vi idag. Ixia tittade uppmärksam på tv:n, tror det är de klara färgerna som fångade hennes uppmärksamhet.

STORSTÄDNING

Idag har vi haft storstädning av valparnas utrymme. Under tiden passade Zia och Pyli på att visa sin bästa sida för Frida så hon fick några riktigt fina bilder på valparna.

VILA DU, JAG HAR LÄGET UNDER KONTROLL

Moster, vila du. Jag kan passa Zia och Pyli till dig!/ Hälsningar Ixia

Lite lek i valphagen innan det är dax för morgonpromenad och städning i valphagen.

2021-08-19

FOTOSESSION MED FRIDA

Frida har varit här igår och hjälpt till med att ta lite nya bilder på valparna. Nu börjar en rolig tid där man riktigt börjar se att valparna utvecklas till egna individer.

2021-08-18

SOFFHÄNG DE LUX

Efter lek och stoj, vad passar bättre än lite mys i soffan, bara ta det lugnt. DSG chill.

Nilla, Zia & Ixia

JAG SKA LÄRA DIG ALLT JAG KAN…

Idag har Zia fått prova komma ut på mattan i vardagsrummet för att få prova på att annat slag av underlag. Ixia var med och var på ett strålande humör och ville verkligen visa Zia allt som hon har lärt sig. Man märker av att Ixia tycker det är jätte roligt med att få vara med valparna och Lina uppskattar att få lite valpvakt.

Zia & Ixia

GOLVET ÄR HALT

I takt med att valparna växer så ökar deras intresse för att upptäcka nya saker. Idag har Pylis fått prova på att gå på parkett. I början tittade han lite konstigt på parkettgolvet men efter en stund så övergick det till nyfikenhet och han började undersöka saker som stod i hans närhet. Moster Nilla var vid hans sida och gav trygghet.

Pyli & Nilla

2021-08-16

VAD GÖR MAN NÄR DET REGNAR?

Det ha regnat lite till och från här hos oss i Tomelilla. Valparna har kommit in i någon form av cool ”jag tar det som det kommer” stil.

Denna dag tar vi det bara lugnt…

VI CHILLAR TILLSAMMANS

I natt har vi haft ett åskoväder över Tomelilla. Lina blev orolig och ville komma in till oss, (Hon är väldigt åskrädd) men valparna sov sig igenom hela ovädret totalt orädda. Vi kan bara hoppas att valparna även i fortsättningen inte kommer att reagera på åskan. Nilla och Ixia sov även dom under ovädret. Nu chillar dom tillsammans i väntan på morgonpromenaden. Hoppas vi får uppehåll och slipper bli blöta när vi ska gå ut.

Chill i valphagen

2021-08-15

GOD MORGON!

Zia, Pyli och mamma Lina vi bara titta in och önska alla en riktigt härlig morgon. Hoppas ni får en skön söndag!

Zia, Pyli & Lina

2021-08-14

VÄRLDENS BÄSTA MÄNNISKOVALPVAKT

Ixia tar uppdraget som människovalps vakt på allra största allvar. Där Kayla är, där hittar man Ixia.

Kayla & Ixia

2021-08-13

NU ÄR DOM REGISTRERADE

Då var dom komna. De efterlängtade registreringsbevisen. Det var lika härligt denna gång att få gå till ICA och hämta ut dessa värdefulla bevis.

KLOKLIPPNING PÅ SCHEMAT

Idag har vårt stora projekt varit att för första gången klippa klorna på Zia och Pyli. Det gick över förväntan och båda var jätteduktiga och tog det med ro. Vi kommer att klippa klorna på valparna en gång i veckan fram till leverans och vi uppmanar köparna att fortsätta med detta för att få valparna att tycka om att få sin manikyr. Det är även ett gyllene tillfälle för att känna igenom hundens kropp för att se så att hundens allmäntillstånd är bra.

2021-08-11

STÖRRE UTRYMME

Idag har vi även utökat valparnas utrymme. Vi har monterat ihop en valphage i köket, så valparna kan se ut och bli mer delaktiga i vårt vardagliga liv, med allt vad det hör till. Lina har lätt att ta sig in och ut och har full koll på sina valpar. När valparna är större är det bara att montera på ytterligare sektioner för att få hagen större. Valparna har även fått fler leksaker att undersöka.

Ny valphage

DAX FÖR FÖRSTA AVMASKNINGEN

Våra valpar bara växer och idag har det varit dax för första avmaskningen. Zia tyckte det var väldigt onödigt och gjorde allt för att slippa, men skam den som ger sig, det gick till slut. Pyli däremot gapa stort och det var lätt att ge honom. Däremot så tyckte han nog inte att det var så gott, för han försökte skaka på huvudet för att det skulle försvinna. Det var godare igår med nötfärsen.

2021-08-10

HÄNDELSERIK DAG!

Idag har Frida och Kayla varit på besök. Vi har haft fint väder i Tomelilla så vi passade på att gå på en lite längre promenad. Det var första gången som Lina ville följa med mitt på dagen. Ixia tyckte det var lite läskigt med vattnet i bäcken, men Lina och Nilla tyckte det var toppen. På väg hem tyckte Lina och Ixia det var skönt att kunna lifta med Kayla, som gärna lånade ut en liten hörna av vagnen. Nu sover alla gott.

NÖTFÄRS ÄR GOTT

Idag har Zia och Pyli fått smaka på nötfärs för första gången. Zia hade lite delade meningar om det hela, det tog ett tag med lite meckande innan hon förstod att det behövdes en annan teknik för att få i sig maten. Pyli fattade galoppen direkt och smaskade i sig färsen utan problem. Båda verkade uppskatta att få något annat än mammas mjölk. Det kommer inte bli några problem att få dom att äta fast föda.

GODMORGON FRÅN OSS I VALPLÅDAN

Under tiden mamma Lina är ute på morgonpromenad med Nilla, Ixia, Sigge och husse så passar Pyli och Zia på att mysa en stund tillsammans.

Zia & Pyli

2021-08-08

DAX FÖR EGENMYS

Efter en helg med mamma som hund vakt blev det äntligen liten egentid för mig och våra underbara små valpar Zia och Pyli. Jag passade på när Lina följde med Peter och de andra hundarna ut på promenad. Det märks så tydligt nu att Lina anser att valparna klarar sig utan henne kortare stunder, för hon lämnar dom ibland för att komma ut och mysa lite med oss i soffan. Sedan igår går hon även med ut på promenader.

Kvällsmys

2021-08-07

STORT TACK MAMMA!

Peter och jag vill rikta ett stort tack till mamma som varit snäll att passa våra hundar och valpar dessa tre dagar så att vi har fått möjlighet att gå på Svampabanan och deras tredagars folkracefestival. Utan den hjälpen hade vi inte haft möjlighet till detta då vi inte lämnar våra hundar ensamma under så många timmar i sträck. Än en gång, ett stort tack!

Mamma & Pyli

Mamma & Zia

2021-08-06

DAX FÖR ATT SOVA

Det tar på krafterna att få besök. Så nu är det skönt att få komma tillbaka i valplådan som är trygg tillsammans med mamma. Nu ska vi sova och önskar alla en riktigt god natts sömn!

God Natt!

BESÖK AV LORD OLLIE JR:s ÄGARE

Ikväll fick vi till en riktigt trevlig kväll med Lord Ollie JRs husse och matte, Anki och Bertil. För oss ”nybörjare” är det så värdefullt att få sitta och prata med erfarna hundägare som sitter inne med så mycket kunskap. Vi är så tacksamma att dom är villiga att dela med sig till oss! Dom tycker att det har blivit två väldigt fina valpar efter vår Lina och deras Lord.

2021-08-04

IXIA & ZIA SKAPAR BAND TILLSAMMANS

Under tiden som Viktor mös med Zia så passade Ixia på att hälsa på henne. Vi hoppas att dom kommer att bli bästa vänner, precis som hon är med alla sina syskon. Tror Ixia önskar att hon vore lite större och hade kunnat leka med henne.

Ixia & Zia i Viktors famn

VIKTOR PÅ BESÖK

Ikväll har vi Viktor på besök. Han har fått sitta och mysa med Zia i soffan. Det är så roligt nu när valparna utvecklas så fort. Det händer nya saker varje dag.

Viktor & Zia

2021-08-03

PYLI HAR ÖPPNAT ÖGONEN

Nu ikväll öppnad även Pyli sina ögon, så nu kan vi ta upp båda valparna för lite mys. Ska bli så roligt att få se dessa två utvecklas till fina, trygga och harmoniska valpar. Vi ska göra så mycket vi kan för att ge dessa två en så bra start i livet som vi kan.

Pyli har idag öppnat sina ögon.

VILKEN DAG!

Inte nog med att valparna fyller två veckor idag, vi har även fått reda på att vi idag har passerat 10 000 visningar. Helt otroligt vilken respons. Hade aldrig kunnat ana detta när vi startade upp vår hemsida! STORT TACK till alla som varit inne och läst.

TVÅ VECKOR GAMLA

Idag fyller Zia och Pyli två veckor. Man ska inte jämföra men jag kan inte låta bli. Nillas kull som vi fick i våras och som bestod av sju valpar var senare i utvecklingen, än som nu Linas valpar som bara är två. Kan inte låta bli med att reflektera över om storleken på kullarna kan påverka hur fort valparna utvecklas i början. Självklart är det sådant som jämnas ut i slutändan.

Pyli & Zia, två veckor gamla

2021-08-02

ZIA 13 & KAYLA 42 DAGAR GAMLA SKAPAR BAND TILLSAMMANS!

Nu när Zia har öppnat ögonen, vad kan vara finare att fira med än att låta våra små få skapa band tillsammans? Vi har tidigare sett hur lugn Kayla blir tillsammans med de andra hundarna så idag har vi firat med att låta de små få ligga nära varandra.

SE VEM SOM TITTAR!

En sådan trevlig morgon vi har haft! När vi kom in till valparna så såg vi att Zia har öppnat sina ögon. Nu börjar ett nytt kapitel i valparnas liv. Nu är det snart dax för oss att se till att valparna socialiseras och tränas för ett liv hos sina nya familjer. Det ska bli så roligt, nu kan vi ta upp Zia och verkligen mysa med henne. Pyli får vänta hos Nilla tills det att han oxå har öppnat ögonen.

Zias första stund utanför valprummet.

2021-07-31

TILLBAKA I VALPLÅDAN!

Idag kom Viktor och Marta på besök. Det blev en trevlig eftermiddag där även Lina kom ut till soffan för att mysa och leka en stund. Det är första gången sedan hon fick sin valpar. Skönt att se att hon kunde koppla av från sin mammaroll, även om det var för en kort stund. Sen blev det tillbaka till valparna.

VI VÄXER SÅ DET KNAKAR

Idag har vi passat på att väga valparna i samband med att vi städade i valplådan. Kan bara konstatera att dom växer så det knakar. Vi kunde även se lite ryckningar i Zias ögon, så det dröjer nog inte många dagar innan hon öppnar dom. Pyli märkte vi det inte på så det dröjer nog någon dag extra för honom.

Syskonmys

2021-07-30

HEJA HEJA SVERIGE!!

Heja Sverige, idag håller vi alla tassar för att Svenska damerna ska vinna OS kvartsfinalen i fotboll mot Japan. Nilla och Ixia sitter och försöker lära sig hur man fintar, så att dom ska kunna vinna bollen av Lina när valparna har blivit stora.

Nilla & Ixia hejar på Sverige!

CHILL I VALPLÅDAN

Medans Nilla och Ixia kollar fotboll med matte och husse så tar Lina, Zia och Pyli och chillar i valplådan.

Lina, Zia & Pyli

2021-07-29

VALPARNA SÄTTER AVTRYCK…

Idag har vi fått ligga i de andra hundarnas myskorg i köket när dom har varit ute på promenad. Allt för att valparna ska sätta sina dofter i korgen så att dom andra hundarna ska börja vänja sig. Under tiden har jag passat på att städa valplådan. Valparna passade på att dia mamma under tiden.

2021-07-28

EN VECKA GAMLA IDAG!

Tänk att det redan har gått en vecka sedan dessa två pyren föddes. GRATTIS säger vi till Zia & Pyli.

UDDA SOVSTIL

Zia har en så avslappnad cool sovstil. Hon ligger helst på rygg med alla fyra tassar rakt ut i luften. Pyli har intagit syrran som huvudkudde. Lina ligger och håller koll på sina små valpar som alltid ligger nära henne.

Zia och Pyli slappar efter frukost.

2021-07-27

FIN VIKT VID VÄGNING

I dag blev det tidig städning av valplådan. Lina tittade väldigt konstigt på mig när jag kom in. Det var så lugnt hos valparna så jag passade även på att väga dom små liven. Så skönt att se att dom går upp fint i vikt. Vi ser tydligt att dom går upp fint i vikt bara genom att titta på dom, så vi väger inte dom varje dag.

Lugnet har lagt sig i valplådan

BARA EN STUND TILL, MATTE…

I dag var både Nilla och Ixia väldigt morgonpigga och ville gå upp med mig. Men det tog inte många minuter förens dom kom underfund med att dom kunde tänka sig att sova en stund till i soffan. Så jag fick tid över till att städa valplådan. Skönt att det redan är gjort.

Fem minuter på soffan…

26-07-26

MIDDAGSLUREN I VALPLÅDAN

Båda valparna och mamma Lina vilar efter att lunchen intagits. Alla är mätta och belåtna och verkar trivas med tillvaron.

Lina, Zia & Pyli

KOM IGEN MOSSAN!

Vi tänkte att Ixia skulle vara trött efter att ha varit ute på långtur men icke. Hon var lika full av energi som innan vi gick ut. Hon ansträngde sig verkligen för att få igång Nilla för mer lek och bus så fort vi kom hem.

Mamma Nilla pustar ut och Ixia vill få igång Nilla igen för mer bus.

FÖRSTA LÅNGPROMENADEN FÖR IXIA

Idag har Ixia fått följa med på en längre promenad med oss och Nilla. Det gick jättebra. Hon skuttade med gladeligen och tyckte det fanns mycket nytt att undersöka och en massa nya dofter att undersöka.

Nilla & Ixia

2021-07-25

NILLA & IXIA

Det märks tydligt på både Nilla och Ixia att dom saknar en i deras flock. Men dom gör så gott dom kan och leker desto mer med varandra. Ixia är väldigt duktig på att dra igång mamma Nilla till lek. Under förmiddagen har det varit bus i soffan som stått på schemat.

I bustagen

TVÅ SJÄLVSTÄNDIGA VALPAR

Pyli och Sia är två självständiga valpar. Framförallt Zia tar man inte där man lägger henne. Det gäller att man är snabb när man ska städa i valplådan och har stenkoll på var man har lagt henne. Får hon chansen så kravlar hon sig iväg och sen kallar hon på oss så vi får hämta henne och flytta tillbaka henne till Lina.

Zia & Pyli tar siesta.

STÄDDAX I VALPLÅDAN

Under tiden som valplådan städas så ligger Lina och valparna på Linas favorit plats. Vi har lyft in hennes favoritkorg in i valprummet så hon har full koll på vad vi gör och hon får vara nära sina valpar hela tiden. Lina gör ett fantastiskt jobb med sina valpar och ger dom den allra bästa omvårdnad med massor av uppmärksamhet.

2021-07-24

FRUKOSTEN ÄR SERVERAD!

Med rent i valplådan så kan Lina äta sin egen frukost. Än så länge kan vi servera Lina sin mat i valplådan där hon kan både äta och ha koll på valparna.

GOD MORGON FRÅN VÅR LILLA SKARA

Idag har vi flyttat över mamma och valpar till vår lilla korg så vi har kunnat städa ur valplådan riktigt ordentligt och lagt i ett nytt underlag. Lina är väldigt övervakande och missar inget som

1

2021-07-22

VÄLKOMMEN KOS-KULLEN!

Vi vill presentera Linas förstfödda lilla tik som har fått namnet ”Frikas Lisas Änglar Zia och hennes lillebror Frikas Lisas Änglar Pyli. Zia är en liten mysig pittoresk bergsby och Pyli är en by som är mest känd för sitt gravmonument.

Pyli & Zia

GOD MORGON FRÅN VALPLÅDAN

Valparna har sovit bra under natten. Vi har tagit och vägt valparna och dom ökar fint i vikt. Lina är en jätteduktig mamma som tar hand om sina valpar på allra bästa sätt. Vi ser framemot att följa och se hur dessa små liv kommer utveckla sig.

God morgon världen!

2021-07-21

ÄNTLIGEN ÄR DOM HÄR!

Idag 14.20 och 16.20 födde Lina sina efterlängtade valpar. Det blev en tik och en hane. Allt har gått bra och precis som tidigare så väljer vi att bara ta bilder när valparna ligger med sin mamma. Enskilda bilder kommer när dom passerat två veckor när dom öppnat sina ögon.

Lina med sina valpar

2021-07-19

BÄSTA VÄNNER

Det är så underbart att se hur hundar kan knyta an till barn. Ixia har verkligen fastnat för vår människovalp. Hon älskar att ligga där bebe är och ska ha koll på henne. Lina vill gärna oxå ligga nära henne medans Nilla gärna vaktar på lite avstånd. Men det är så härligt att se hur mycket dom tycker om henne.

Husse Peter med människovalpen och Ixia

NICOLAS PÅ SPONTANBESÖK

Idag kom Nicolas med Maja och Andreas på besök. Det var första gången Andreas var här sedan han och Maja hämtade hem Nicolas. Det var gasen i botten på mamma Nilla och syskonen Ixia och Nicolas. Moster Lina som är högdräktig satt mest och beundrade trion och tog det lugnt.

2021-07-18

VI TAR EN TIME OUT

Efter att ha passat människovalpen sedan igår så tar Nilla och Ixia en välbehövlig vila. Det kostar på att hålla koll på den lilla och se till så att matte och husse tar väl hand om henne.

mor & dotter

JAG ÄR BARNVAKT

Vi har haft besök av vår lilla prinsessa sedan igår. Jag tar väldigt allvarligt på min uppgift som förste beskyddare. Jag ser till så att inget händer henne och jag ligger gärna nära henne men med lite avstånd. Ibland skriker hon väldigt högt och då gäller det att snabbt kunna gå därifrån. Hon har en väldigt god napp som jag gärna vill komma åt. / Ixia, förste beskyddare

2021-07-17

DET SKA GÅ!

Fast magen den växer så ska det gå. Jag ska få fram bollen under skåpet. Lina håller sig mest inne framför luftkylaren. Så det märks att hon är mer påverkad av värmen än hon brukar vara. Tror hon är sugen på att få föda ut valparna, man märker att hon har det tungt.

Jag ska få tag i bollen även om magen är i vägen…

2021-07-15

SNART DAX…

Nu är det inte långt kvar till Linas valpar ska se dagens ljus. Vi väntar med spänning och håller alla tummar och tassar för att det ska gå bra när det väl är dax. Lina tar det med ro och passar på att koppla av på sin favoritplats där hon har bra utsikt över vad som händer runt henne i rummet.

Lina i väntans tider

2021-07-09

STINA vår KALITHETA

Idag fick vi äran att hälsa på vår förstfödda valp Kalithea som numera lyssnar till namnet Stina. Vi slutar inte att bli förvånade över hur glada valparna blir när dom träffas och hur kära återseende det blir. För Frida blev det ett mysigt möte då hon fick väldigt speciellt band till henne under hennes tid hos oss. Det blev en härlig eftermiddag med mycket bus både ute och inne då himmeln öppnade sig precis när vi skulle fika. Stort tack till Kjell och Carolin som tog sig tid att träffa oss i deras högsäsong på deras B&B.

2021-07-03

NORRAHAMMAR

Idag har vi varit i Norrahammar utanför Jönköping och hälsat på Ixias bror, Ludde. Det var ett kärt återseende både för oss två och för Ixia. Hundarna lekte i 2,5 timme och Ixia sov hela vägen hem till Tomelilla. För oss har det varit en trevlig stund att få hälsa på Ing-Marie och Lennart som är Luddes husse och matte. Det är jätteroligt att få se valparna i sin hemmamiljö och se hur de har utvecklats sedan de flyttade från oss.

2021-07-01

MÄNNISKOVALPEN

Jag kommer lära dig allt jag kan och jag kommer beskydda dig i alla lägen!

Lina beskyddare nummer ett!

2021-06-30

HUR MÅNGA VALPAR DÖLJER SIG?

Nu börjar det synas på Lina att hon är dräktig. Ska bli roligt att se om ca 2 veckor hur många valpar som döljer sig där inne. Lina har nu tillgång till sin valplåda precis när hon vill.

om ca 14 dagar är det dax.

2021-06-29

GULA VÄGGEN HAR FLYTTAT TILL TOMELILLA!

Ikväll så är vi inte MFF:are utan idag har vi flyttat fokus till Blågula Sverige! Vi har laddat hela dagen och nu ska vi se fotboll! HEJA SVERIGE FRISKT HUMÖR…!

Heja Sverige!

2021-06-27

DET HÄR ÄR ÄNGLARNAS LORD OLLIE JR

Så här beskriver Lordens matte, Annkristin Ekelöf honom.

Änglarnas Lord Ollie Jr har tilltalsnamn ”Lord”. Han är en kille på 7 vårar, som vet att livet ska vara njutfullt. Vila i min soffhörna i knäveck är underbart. Påpeka när jag behöver extra kärlek, dvs slå nätt med framtassarna på min människa och på det viset få smeksamma händer att massera min kropp på det ställena, som för tillfället ger mig tillfredsställelse. Jag vill vara i mina människors närhet inne, ute och med på bilutflykter. Ute gillar jag min ”sandlåda”, gräva efter det min näsa guidar mig till. Delar min lilla människas intresse för att spana in kycklingar, leka med eller bli lekt med, då jag kan springa otaliga varv, samt vara motiv för målande bilder. Bilturer på sommaren med fikapauser är toppen, speciellt om det blir glass.

2021-06-25

GLAD MIDSOMMAR!

Vi på Frikas Lisas Änglar vill önska alla hundvänner en riktigt skön midsommar! Vi hoppas ni får något extra gott idag, vi ska få en en extra god hundgodis dagen till ära hälsar Nilla, Lina & Ixia. Tänk på att hålla avstånd!

Glad midsommar önskar Nilla , Lina & Ixia

2021-06-22

SOMMARVALPAR

Om allt går som vi planerat så kommer vi att få en kull valpar i vecka 29. Det är vår Lina, (Frivics Greta) som förhoppningsvis väntar valpar. Nu håller vi alla tummar och tassar att vi får en lika fin valpkull som vi fick av Nilla och Blazer i våras.

Lina godkänner valplådan.

LÅT OSS PRESENTERA ÄNGLARNAS LORD OLLIE

Vi har valt att para Lina med Änglarnas Lord Ollie. (SE 35360/2014) Lord Ollie är en väldigt fin hane med många Exelent vid utställningar. Han är en stabil, lugn och cool kille med alla fyra tassar på marken. Fullständigt förälskad i Lina, han låg vid dörren och väntade på fler besök av Lina långt efter att parningen var över. Vi får en fin inavelsgrad på 0,8%.

Änglarnas Lord Ollie (Bild från Muttington.dk)

2021-06-22

KOM IGEN BROSSAN!

Idag så kom Nicolas med Maja och Lotta på ett spontanbesök. Det var så kul. Syskonen lekte med full gas från början till slut.

Ixia & Nicolas i full lek!

2021-06-19

MÄNNISKOVALPEN ÄR HÄR!

Idag är ingen vanlig dag för idag har Frida och Casper varit och hälsat på Lina, Nilla & Ixia med deras människovalp. Den både rörde på sig och hade konstiga ljud för sig men ack så gott hon luktade. Alla tre verkade överens om att det kommer bli en bra lekkamrat av henne och det syns lång väg att det kommer bli mycket fotbollsspelande här i framtiden!

Ixia med människovalpen!

2021-06-18

JAG HAR FÅTT ETT EGET PASS

Idag har Ixia varit hos veterinären för att få sin 12-veckors vaccination och rabies spruta. Hon uppfyller nu kraven för att få sitt eget pass. Så nu kan hon följa med mamma och moster ut i världen.

Ixia med sitt alldeles egna pass!

2021-06-17

VARNING FÖR VÄRMEBÖLJAN!

Nu är vi inne i en väldigt varm period. Även om vår ras är en soldyrkare som älskar att ligga i solen så var noga med att se till att hundarna har tillgång till en skuggig plats. Se även till att hundarna har tillgång till kallt vatten även när ni är ute. Vi häller vatten på våra hundars torrfoder en stund innan servering under de varma sommardagarna för att försäkra oss om att dom får i sig extra vatten.

2021-06-14

Vi har haft målare här idag som har målat garagen. Det är väldigt ansträngande för en valp att dels hålla reda på dom så att dom inte missar en bit, men samtidigt se söt ut och få deras uppmärksamhet. Det tar på krafterna.

Ixia i vila

2021-06-13

Idag har Ixia tränat på att vara utan mamma och moster. Det blev ett besök hos mina föräldrar med tillhörande fika. För er valpar som inte provat än så går Ixia i god för att skånsk spettkaka är en delikatess!

Viktor & Ixia

2021-06-11

JAG DRÖMDE ATT JAG VAR EN RACERFÖRARE…

När jag sov middag idag så drömde jag att jag var världens bästa valpracerförare. Sen vaknade jag upp ur min dröm och blev placerad i min transportbur i bilen som vanligt när vi ska åka bil.

Renaults nya testförare:Ixia

2021-06-10

DET ÄR VIKTIGT ATT DRICKA

Det är alltid viktigt att ha tillgång till rent och friskt vatten. Men nu under sommaren och när det är varmt så är det extra viktigt. Ha gärna i några isbitar i hundarnas vatten. Våra hundar uppskattar det, både för vattnet hålls kallare, men dom tycker även om att slicka och tugga på isbitarna. Man kan frysa in några bitar av favoritgodiset i isbitarna, då blir dom extra intressanta att bita och tugga på.

Ixia är duktig på att dricka vatten!

SE SÅ FINT VI KAN SITTA!

Ibland händer det! Ska nog köpa en trisslott idag. Tänk att vi kunde få till en bild där alla hundarna sitter fint tillsammans, utan att det känns som om vi har sprungit ett maratonlopp!

Lina, Nilla & Ixia

BÄSTA PLATSEN!

Vi köpte varsin ny solstol till trädgården som vi tänkte blir bra nu när corona härjar och man ska hålla sig för sig själv. Just nu undrar jag om vi har köpt tre stolar för lite. För frågan vi ställer oss nu är vilka stolar vi ska använda.

Vi ligger här och har inga planer på att akta oss, först till kvarn…

2021-06-07

DET BÄSTA SOM FINNS

Detta är det bästa som Lina vet. Att få ligga i en solstol i 25 graders värme, enligt äkta Dansk Svensk Gårdshunds stil.

Vår fina Lina

VATTENMELON ÄR JÄTTE GOTT!

Vårt fat med vattenmelon blev väldigt populärt. Det var första gången Ixia fick smaka på vattenmelon och mamma Nilla hade inga problem med att visa henne hur man tuggar i sig denna delikatess!

Jag kan hjälpa till och äta lite mer vattenmelon om det finns! / Nilla

JAG KAN SJÄLV BÄRA!

Har ni sett en sådan fin pinne jag hittade när vi var ute och gick i morse? Jag behövde inte ens hjälp med att bära den!

2021-06-06

VILA PÅ SVERIGES NATIONALDAG!

Ibland så tar tröttheten ut sin tid. Efter att ha arbetat i trädgården, jagar mamma och moster, lekt och försökt busa med Viktor och Marta i solen så blev det tillslut att Ixia somnade i skuggan på en kudde!

Skönt i skuggan.

MAN BLIR SMUTSIG AV ATT ARBETA

Efter att ha arbetat hårt så ansåg moster Lina att Ixia var smutsig så hon passade på att tvätta Ixia medans mamma Nilla tog en power nap. Alla tre njuter i solstolen!

Jag är snart ren igen! / Ixia

TRÄDGÅRDSARBETE

Dagens arbete har varit att skälla på Peter om vad det är för konstig sak han använder i trädgården. Sen har även Ixia hjälpt till med allehanda trädgårdsuppdag. Typ sprida ut det som blivit ihopsamlat för att köras till tippen….

Den ser farlig ut! / Ixia

2021-06-05

NY MEDLEM I MFFs HUNDKLUBB

Idag har MFFs hundklubb fått en ny medlem i Skip. Bilden kommer från Skips matte Ina.

Skip, ny MFF medlem

IXIA HÄLSAR PÅ SKIP

Dagens huvudpunkt idag har varit att vi har varit och hälsat på Skip i Malmö. Det var så roligt att se hur glad han blev av att få träffa oss igen. Han kände verkligen igen oss! Det var en fröjd att se hur han och Ixia lekte på exakt samma vis som när han bodde hos oss under sina första levnadsveckor. Det blev ett kärt återseende.

Efter att ha härjat i en timme i 26 graders värme så sov Ixia hela vägen hem och vi fick rapport om att Skip hade somnat som en stock när han kom hem.

FÖRSTA BESÖKET I MALMÖ

Idag har vi varit i Malmö. Det var första gången för Ixia i en storstad. Det märktes att hon tyckte det var stort och lite skrämmande med alla bilar och allt folk. Men det var himmelrike att få gå in på Dogman. Det luktade såååå gott enligt Ixia.

2021-06-04

VEM ÄR MEST ENVIS?

Ixia och Lina är i full färd med att se vem som är mest uthållig. Gärna för mig för dom kan hålla på hur länge som helst. Det är så härligt att se hur Lina tar på sig rollen att verkligen hjälpa Nilla att fostra Ixia.

Ixia & Lina

2021-06-03

BESÖK HOS LOPPAN & KELLY

Nu har vi kommit in i Juni månad och vi får väl kalla det för att sommaren är här. Det har Ixia firat med att åka och hälsa på Frida och hennes katter. Loppan är sedan tidigare van vid våra andra hundar och tycker mest att Ixia är jobbig med hennes hoppande och lekande. Kelly som är hennes yngre katt är inte så van vid hundar än så hon håller sig mer på behörigt avstånd, men har börjat närma sig hundarna.

Ixia & Loppan

2021-05-31

DET BÄSTA MAN HAR SÄTTER MAN PÅ BORDET

Efter en dag i trädgården med mycket bus med mamma och moster så tog orken helt slut. Då finns det inget annat att göra än att ta en mini paus. Sen var man gör det spelar ingen roll tydligen då Ixia valde att sova på bordet. För säkerhets skull så sitter Viktor precis sidan om så att Ixia inte kan ramla ner. Vi brukar inte tillåta hundarna vara på borden av säkerhets skäl.

Vår lilla stjärna

SISTE MAJ LEVERERAR SOL OCH BAD!

Idag har vi ca 25 grader och strålande sol. Det har vi firat med att Frida har tagit ut hundarnas lilla pool. Lina och Nilla är inga hundar som gillar att bada men Ixia visar på stort intresse för vad det är för konstig sak som hon har satt ut på gräsmattan. Tror att med tiden så kommer hon bli en badande DSG. Lina övervakar noga vad Ixia gör, men bara på ett sätt som är säkert så att hon själv inte blir blöt om tassarna.

Vad kan detta vara?

2021-05-30

MORS DAG

Idag firar vi mors dag, hos oss gäller det både tvåbenta som fyrbenta. Vi vill hylla mamma Nilla lite extra då hon varit en fantastisk mamma till sju helt underbara valpar.

Vi har firat med morsdags middag hemma hos Frida, som snart själv kommer bli mamma. Ixia fick ro i Fridas famn samtidigt som babyn sparkade och hälsade på henne inifrån magen. Ska bli så roligt att få träffa denna lilla krabat som gömmer sig där inne.

Det blev även ett kärt återseende med Fridas sambos lillebror Melvin. Även dom två fick en mysig stund tillsammans.

2021-05-29

Det tog inte många minuter från att Nicolas åkt hem innan Ixia sov gott i mattes knä.

DAX FÖR HEMFÄRD

Jag låter bilden tala för sig själv. Det lyser av syskonkärlek och jag känner att dom redan ser framemot nästa gång dom ses igen.

Vi ses snart igen…

ROLIGT ÅTERSEENDE

För första gången sedan valparna flyttade så kom Nicolas på besök. Syskonen har haft så kul och busat och härjat på högsta växeln från första stund tills det var dax för Nicolas att åka hem igen. Det var så roligt att se honom igen och både mamma Nilla och moster Lina har varit med och styrt upp leken.

Nicolas & Ixia

2021-05-28

JAG HAR FÅTT ETT NYTT JOBB!

Jag har fått ett nytt jobb som jag tar på största allvar! Jag vaktar mattes garn och ser till att hon tar rätt tråd när hon stickar. Ibland ska jag bara kontrollera att det inte finns några knutor på garnet och då tar jag nystat och springer iväg med. Matte tycker inte det är lika roligt…. Det tar på krafterna så nu tar jag en morgonvila./ Ixia

Blivande pippitröja till Fridas baby

2021-05-27

TOMTEN HAR REDAN KOMMIT TILL OSS!

Har ni sett ett sådant fint ben jag har fått att tugga på! Mamma, moster och farbror Sigge har oxå fått ett. Det är jättegott och det hjälper mig när det kliar i mina valptänder och jag bara vill bita i allt. Men jag får bara bita och tugga på leksakerna och mitt ben. Men ibland glömmer jag bort vad som gäller och tuggar på lite av varje.

Gott, gotti, gott, gott!

2021-05-26

MAMMA, DET REGNAR FORTFARANDE. VI GÖMMER OSS!

Både vi och hundarna börjar tröttna på allt detta regnande. Idag var det som om alla hundarna gömde sig för att slippa gå ut på morgonpromenad. Mamma Nilla och Ixia bäddade ner sig i soffan under filten och hade inga tankar på att gå ut.

Vi gömmer oss under filten.

2021-05-25

IXIA HJÄLPER TILL MED HEMSIDAN

Då Ixia för tillfället är vår huvudperson/hund på vår hemsida är det inte mer än rätt att hon får vara med och bestämma vad vi skriver och att hon får godkänna vilka bilder hon vill att vi lägger in. Det är ett väldigt ansträngande jobb så nu tar hon en mini tupplur.

Ixia på jobb.

REGNET DET BARA ÖSER NER…

Regnet fortsätter att ösa ner över Tomelilla. Så idag har Frida varit här hela dagen, så vad passar bättre än att fortsätta med att träna Ixia. Idag har det varit träning på att ligga och att snurra runt. Vi är fortfarande väldigt förvånade över hur lättlärd Ixia är och hur snabbt hon förstår vad det är vi vill att hon ska göra.

Ixia tränar ligg.
Ixia tränar snurra runt.

2021-05-24

JAG TRIVS BÄTTRE HÄR, DÄR JAG KAN LUKTA PÅ BLOMMORNA…

Är det fler än vi som har en filosof i familjen? Ixia kan gå hur länge som helst och bara filosofera och gå i sin egen lilla värld. Jag kan sitta hur länge som helst och bara njuta av att titta på henne.

Filosofen Ixia

UPPTÄCKT SOLSTOLENS MAGI

Efter morgonpromenad och frukost så passar vi på att ta en dag i trädgården. Moster Lina har förklarat att som DSG så älskar man att ligga och sola, medans mamma Nilla håller ett vakande öga över Ixia när hon tar en tupplur.

2021-05-23

NU VILAR IXIA MELLAN MAMMA & MOSTER

Efter att ha tränat att sitta så tar vi nu siesta. Ixia har inte riktigt kommit på det där med att bädda ner sig själv än. Så hon ligger ovanpå filten mellan mamma och moster som har bäddat ner sig under filten.

Ixia tar siesta!

TRÄNA PÅ ATT SITTA

Idag har vi ett riktigt busväder här i Tomelilla. Vad passar då bättre än att träna Ixia på att sitta. Det har gått över förväntan och det tog inte lång tid innan jag inte behövde visa med godis hur hon skulle göra utan hon klarade ganska snabbt att sitta på kommandot ”sitt”. Hon är så villig till att lära sig och hon tycker det är kul när man tränar med henne.

2021-05-22

VÄLBEHÖVLIG VILA

Efter att varit ute på storjakt så kom äntligen stunden där Ixia valde att lägga sig och njuta på solstolen.. Det har jagats flugor, daggmaskar och leksaksmöss. Nu har vi flyttat in och hon vilar ut i soffan för att orka med ett ryck till ikväll.

Ixia har hittat solstolen och njuter i stora drag.

UTE PÅ JAKT

Det känns väldigt bra att veta att Ixia har den jaktlust och inbyggd jaktdrift som en Dansk Svensk Gårdshund ska ha. Men sen tror jag att vi behöver ta att litet snack om vad en DSG är ämnad att jaga. Tror inte att jag har läst någonstans att dom ska jaga daggmaskar. Men hon var lika lycklig och stolt över sitt byte ändå!

Det rör sig!

2021-05-21

PARNINGSDAX IGEN!

Då har vi än en gång varit iväg med Lina för parning. Både vi och hanägarna känner att vi har träffat rätt på dagarna och att vi fått till en fin parning. Nu väntar tre nervösa veckor i väntan på att se symptom på om hon är dräktig. Så nu kan vi bara hålla alla tummar och tassar för att allt har gått bra och att vi kan se framemot valpar i vecka 28.

Lina i lektagen, smutsig som vanligt.

VI HAR DET SÅ BRA PÅ VÅR NYA PUFF

Alla tre trivs jättebra på vår nya puff och dom tycker om att alla tre kan få plats. Det första Ixia gör när hon vaknar är att gå ut och kissar och sen rusar hon ut i köket och går och lägger sig i puffen. Lina och Nilla är mer morgontrötta så dom stannar gärna kvar en bra stund till i sängen. Nilla mår under omständigheterna bra, hon producerar fortfarande mjölk men hon har ingen tendens till mjölkstockning. Vi har fem dagar kvar med medicinering så det kommer snart vara över.

Triss i mys

2021-05-20

HOS VETERINÄREN

Nilla har varit en väldigt tålig mamma. Hon har verkligen låtit sina valpar dia, kanske lite för mycket…. Vi har problem med att mjölken inte sinar, så idag har vi varit tillbaka hos Dalby veterinären för kontroll. Nilla har fått utskrivet droppar som vi ska ge henne i 6 dagar som ska stoppa mjölkproduktionen.

Nilla var så duktig att hon fick godis

MORGONPROMENAD

Idag så fick Ixia följa med på hela morgonpromenaden med mamma, moster och farbror Sigge. Det gick över förväntan, hon skutta med och hade väldigt roligt. Det blev bara en kortare sträcka som hon använde sig av matte taxi.

Kom igen mossan, det svänger ju….

2021-05-19

Idag har vi tagit en paus från allt vad dator heter. Då Frida är höggravid så har dagen ägnats till att hjälpa henne att fixa det sista inför hennes babys ankomst. Men även jag hittade en mysig boll till hundarna att vila i och den blev väldigt populär. Vi har även den glada nyheten att vi under kvällen varit iväg med Lina för parning. Om allt går som vi hoppas och önskar så kommer vi att få en till kull valpar någon gång i vecka 28. Om detta kommer vi att återkomma om.

Ixia & Nilla

2021-05-18

NU LÄGGER SIG LUGNET

Ixia som kommer att stanna hos oss har somnat på mig nu när jag försöker uppdatera sidan om dagens händelser. Mamma Nilla tar det med ro, hon har fått sitt favoritben som hon tuggade på en liten stund, nu sover även hon gott i soffan och snarkar ljudligt. Lugnet har lagt sig även i vårt hem och vi ska försöka återgå till vår vardag. Även för oss startar nu en tid med träning och åter träning för att vi ska få Ixia att lära sig det vi vill att hon ska kunna. Men först ska vi ta det lugn ikväll. Vi har uppskattat väldigt mycket alla uppdateringar vi har fått från våra valpköpare, det är så roligt att få se hur väl dom tagit det att få nya hem och att dom kommit till ro i sina nya miljöer.

MALMÖ NÄSTA

Sist ut att lämna oss är Faliraki som nu heter Skip. Han kommer bo ganska nära oss då han kommer att flytta till Malmö. Tror jag kommer bjuda hem honom då han var min följeslagare när det gällde att titta på Malmö FFs matcher på TVn. Vi önskar även Ina och Adam ett stort lycka till, vi ses snart igen!

Ina, Adam och Faliraki

SÖTNOS!

En sista bild på lilla Faliraki som numera heter Skip. Jag kunde inte låta bli att ta foto, han var ju så söt där han låg!

Faliraki

SÅ VAR DOM BARA TVÅ

Nu när både Trianda och Nicolas har åkt så är konkurrensen inte så stor kring matskålen. Matsituationen blev helt enkelt mycket lugnare.

Ixia och Faliraki

DAX FÖR MINSTINGEN ATT ÅKA

Idag åkte även vår sistfödda minsting Nicolas, som förresten inte är så liten längre. Han kommer att flytta till Hörby så det är inte så långt från oss. Nicolas kommer att bo med både pappa och farmor. Vi önskar stort lycka till!

Maja med Nicolas

VÄRMLAND NÄSTA

Då var det dax för Trianda att få flytta hem till sin nya familj. Hon kommer nu att få lyssna på namnet Mira. Hennes nya hem kommer bli Långserud i Värmland. Vi önskar Ingemar och Desiree en skön resa hem och hoppas att allt kommer att gå bra. Vi på Frikas Lisas Änglar önskar er ett stort lycka till!

Ingemar, Desiree med Trianda

2021-05-17

LUGNASTE KVÄLLEN PÅ LÄNGE

Peter jobbar kväll och ytterligare en valp, Kalithea har åkt till sitt nya hem. Enligt alla meddelande och bilder vi har fått så har allt gått bra och hon börjar finna sig tillrätta. Här hemma har mamma Nilla tagit det med ro. Nu ligger hon tillsammans med resterande fyra valpar och sover i soffan. Så jag kan få se MFF-Kalmar i lugn och ro. Det märks verkligen att vi har blivit färre här hemma.

Fyra i rad

KÅSEBERGA NÄSTA!

Då var dagen kommen för att vår förstfödda valp att flytta och stå på egna ben. Kalitea eller Stina som hon numera heter kommer få fullt upp med att hålla reda på både katten Svante och en massa höns. Vi önskar Caroline och Kjell lycka till med deras nya familjemedlem.

Kjell & Caroline med Stina

GODMORGON FRÅN SOFFAN!

Vi märker väldigt mycket av att två av valparna har åkt. Främst på Nilla som har blivit mycket lugnare. Man märker att hon har mer tålamod med valparna nu när dom bara är fem kvar. Nu på morgonen så blev det lite frukostmys i soffan. Det hade aldrig fungerat med sju valpar. Sen gäller det att man sitter och övervakar valparna så att ingen försöker hoppa ner, men det gör man så gärna, för det är helt underbart att bara sitta och titta på dom små liven.

Lite di på morgonen är aldrig fel

2021-05-16

SÅ VAR DOM BARA FEM…

Nu har vi bara fem valpar kvar här hemma. Dom som är kvar tar det med ro, men även om det är fullt ös på dom som är kvar så märks det att två har försvunnit. Det har blivit lite lugnare. Mamma Nilla har än så länge inte reagerat utan även hon känns trygg i situationen. Det har varit härligt att få rapporter från de nya familjerna att resa hem har gått bra och det är underbart att få se dessa bilder vi får från deras nya hem. Så stort tack!

Så var dom bara fem…

JÖNKÖPING NÄSTA!

Då har vi släppt iväg Lindos till sina nya ägare. Lindos kommer nu lyssna till Ludde och kommer att bo i Jönköping. Vi önskar IngMarie och Lennart stort lycka till med sin nya familjemedlem!

Ingmarie &Lennart med Ludde

ÄNTLIGEN DAX!

En lycklig Valle som äntligen efter lång väntan har fått komma och hämta hem Ialyssos. Han kommer nu kallas Roffe och får Göteborg som hemort. Vi önskar hela familjen lycka till med deras nya familjemedlem.

Valle & Roffe

2021-05-15

En mycket nöjd Lindos som har på egen hand lyckats ta sig upp i soffan. Lyckan blev stor när mamma Nilla ligger där och han kan få egentid och morgonmys med henne.

Mamma Nilla & Lindos

GRATTIS PÅ 8-VECKORS DAGEN RHODOSKULLEN!

Idag är ingen vanlig dag utan Rhodoskullen fyller 8 veckor. Det ska vi fira med extra mys, framförallt med de två valpar som ska flytta till sina nya hem i morgon. Jag har nog aldrig reflekterat över hur fort 8 veckor kan gå, samtidigt som man inser hur mycket som kan hända under samma tid. Vi har haft så roligt med dessa underbara valpar och vi har fått så mycket kärlek av dessa små liven. Det ska bli så roligt att få följa valparna i sina nya familjer framöver!

SOFFANS VARA ELLER ICKE VARA..

Valparna blir mer och mer aktiva. Just nu så är det att ta sig upp i soffan det som dom arbetar på mest. Nu på morgonen så var det Kalithea, Ialyssos och Ixia som lyckades. Men besvikelsen är stor när jag lyfter ner dom igen. Ixia är envis med massor av energi så hon fortsätter att försöka komma upp en gång till men idag så tog energin slut mitt i ett försök och hon somnade på mina fötter.

Ixia

2021-05-13

Ixia kommer att stanna här och växa upp med sin mamma och moster. Så även vi behöver se över så att vi har vad vi behöver här hemma till henne. Så idag har jag inhandlat en mindre transportbur med tillbehör som kan vara bra när vi måste köra någonstans med bara henne då den andra biltransportburen blir för stor för att ha till en valp. Jag ställde den på golvet så att hon skulle vänja sig vid den, men det känns som om alla valparna tyckte om den då det ganska snabbt blev trångt. Nu sover alla!

Ixias nya transportbur blev snabbt populär!

FINA VÄDRET FORTSÄTTER

Vi har fortfarande fint väder här i Skåne och Tomelilla. Nu får vi hoppas att det fortsätter de närmaste dagarna så att det blir lätt att köra när det nu blir dax för valparna att flytta till sina nya hem. Det underlättar med bra väder när man ska stanna och rasta en valp när man har en bit att köra. Än så länge så njuter valparna av att kunna leka ute på gräset och sola på terrassen.

Någon vilar, någon busar. Livet för en DSG!

KLOCKAN 01.10

Nu har ytterligare en dag gått på den här tiden som vi har fått ”låna” dessa underbara och fantastiska valpar, innan dom ska flytta med start på söndag. Vi kommer sakna dom alla, med alla deras olika och härliga personligheter men jag tror varken vi eller Nilla kommer sakna att dom är så aktiva på nätterna. I alla fall Peter och jag kommer se framemot att få sova hela nätter, men vi kommer drömma härliga drömmar om denna fantastiska tid som vi fått dela med ”våra” valpar.

2021-05-12

DRICKAPAUS I DET GRÖNA

Ibland kan det vara gott med en extra slurk i värmen. Det gäller att passa på när mamma bjuder på dricka. Mammas mjölk är godare än vatten, även om det oxå går ner.

SISTA AVMASKNINGEN

Idag är det dax för att ge valparna sin sista dos med avmaskningsmedel och för att väga dem. Alla valparna tog det utan problem och är på väldigt gott humör!

Lindos

FINN ETT FEL

Hittar ni felet? Nicolas har tagit sig upp i Linas och Nillas leksaksback för att undersöka om dom har roligare leksaker än vad vi har till valparna.

Nicolas in action

NY DAG, NYA MÖJLIGHETER

Vi har ett gäng väldigt morgonpigga valpar. Nu på morgonen har valparna fått leka av sig i vardagsrummet. Det blev mycket spring och jagande över golvet. Flera av valparna försökte ta sig upp i soffan men det går inte än. Tur nog för oss! Nu har dom intagit mamma Nillas kryp in och sover gott.

En rad kommer lastad med valpar

2021-05-12

EN SKÖN EFTERMIDDAG

Efter att ha åkt bil för första gången och varit hos veterinären för första gången och haft en skön eftermiddag i trädgården så är det skönt att vila tryggt i husses famn med ett syskon som sällskap.

I husses famn

PÅ VÄG HEM

Det har tagit på krafterna idag med mycket nytt och många nya intryck och dofter. Valparna somnade direkt efter besöket hos veterinären och sov hela vägen hem. Med Nilla som ligger mitt i högen som trygghet.

En trött skara hundar

VETERINÄRBESIKTNING

Då är tiden inne för att få valparna besiktigade, chippade och vaccinerade. Alla var jätteduktiga och mamma Nilla var med och övervakade det hela. Skönt att få bekräftat vad vi hela tiden vetat, att vi har sju friska och väldigt fina valpar.

Ialyssos

FÖRSTA BILTUREN

Då var det dax för första bilturen som har destination veterinären. Känns bra med att ingen av valparna visar något tecken på att bli åksjuka.

På väg till Dalby

GOD MORGON!

Lindos har varit vaken sedan 05.00 och haft hur mycket energi som helst och inga planer på att sova vidare. Resten av gänget sover lugnt i valplådan i köket. Men vad kan vara mysigare än att till slut få en mysig trött liten valp till att somna i famnen?

Lindos

2021-05-11

INSTÄLLD RASSPECIAL I DEGEBERGA

Vi hade sett framemot att åka till rasspecialen i Degeberga nu i sommar. Tyvärr har vi fått det tråkiga beskedet att den har blivit inställd. Hoppas att den blir av 2022 och att så många som möjligt kommer att dyka upp. Ta hand om varandra och håll ut, snart vänder det! Vi ska besegra corona till slut.

VÄLBEHÖVLIG VILA

Efter en händelserik dag med både bad, kloklippning och en massa bus så ligger vi nu som små utslagna hjältar och sover. Allt för att vi ska orka gå upp och busa och leka i natt, fast matte och husse tycker att vi ska sova då! / Rhodos kullen

Utslagna Hjältar

STORA BADET INFÖR STORA DAGEN!

Idag har vi haft det STORA badet, med tillhörande kloklippning. I morgon bär det av till veterinären. Då är det dax för valpbesiktning med tillhörande chippning och vaccination. Nu håller vi alla tummar och tassar för att ingen valp blir åksjuk och att det går bra med undersökningarna.

2021-05-10

IXIA

Ixia har en egen stil om hur hon vill ligga när hon ska vila.

IDAG ÄR DET SOMMAR

Idag har vi haft ett fantastiskt väder med riktig sommarvärme. Valparna har fått tillgång till hela vår gräsmatta och det har varit fullt ös. Underbart att se hur dom springer och leker och busar. Men vi blir framförallt glada för att se att dom går och dricker vatten självmant då det varit så varmt. Efter massor av bus blev det en uppskattad vilostund i skuggan på terrassen.

DRAGKAMP

En av det populäraste aktiviteterna just nu är att ha dragkamp. Vi har hittat små djur med bollar i ändarna och med rep som är i perfekt storlek för valparna. Fördelen är att dom har flera rep att dra i så det kan vara flera valpar som kan dra i samma leksak.

Kalithea, Nicolas & Faliraki.

SE VAD JAG KAN

Utan att matte försöker så ställer jag upp mig som om jag ska på utställning. Jag hoppas att jag ska få åka till Degeberga och rasspecialen till sommaren. Än så länge är det bara jag som vågar ställa mig på utsiktsplatsen./Ixia

Ixia tränar.

TUR ATT HUSSE HAR LÅNGA BEN

Valparna har vuxit så mycket att dom upptar hela husses benlängd när dom vill upp och vila mellan allt bus.

Valparna har alltid gillat att ligga på rad.

2021-05-09

GOD MORGON

Nu tar vi oss en välförtjänt vila. Vi har arbetat hårt i natt med att hålla alla andra i huset vakna. Vi tycker vi har gjort ett bra jobb!

Så var det det där med udda sovstilar…

2021-05-08

ALLA SÄTT ÄR BRA, UTOM DOM DÅLIGA…

Faliraki har en förmåga att kunna somna som Peter, precis var som helst. Här har han krupit ner i leksakslådan med alla leksaker i botten, tunneln ovanpå det och kurat ihop sig och somnat. Helt underbart.

UTSIKTSTORN

Ixia har kommit på att man kan hoppa upp på lådan som matte har gjort för att valparna inte ska komma åt och bita på kontakterna.

Vilken utsikt!

2021-05-07

FÖRBEREDER FÖR VALPBESIKTNINGEN

Ute öser regnet ner. Vad passar väl då bättre än att sätta sig med att förbereda alla papper inför valpbesiktningen. Det är så skönt att veta att alla papper är i ordning.

Dax för veterinärbesiktning

FULLT ÖS

Ikväll har vi verkligen fullt ös. Efter middagsmålet har vi fått förnyad energi så nu härjas det helt vilt. Men roligt har dom.

Fullt ös!

ATTACK!!

Som sig bör så växer valparna för varje dag och det innebär att dom utvecklas i samma snabba takt. När man går in i köket så gäller det att ha koll på var man sätter fötterna. Av någon konstig anledning så flockas valparna kring ens ben när man går in.

VAD BLIR DET FÖR MAT?

Idag har valparna upptäckt att vi inte äter samma mat som dom, utan att vi hämtar mat från ett stort skåp. Risk finns att dom kontaktar HRIS. (Hundars Rätt I Samhället.)

Ixia, Trianda & Ialyssos
Lindos

GOD MORGON, ÄNTLIGEN FREDAG!

Idag tar vi en välförtjänt lugn och mysig dag. Vädret börjar bli bättre efter ett par dagar med mycket regn och blåst. Hoppas vi snart får riktig vår! I väntan på värmen passar Faliraki på att träna på att ligga i solen i köket.

Faliraki

2021-05-06

GOD NATT FRÅN OSS ALLA

Nu tar jag och firar kväll. Valparna har somnat, Lindos somnade i min famn och de andra i valplådan. Köket är undanplockat och städat. Nu är det snart dax för mig att gå och lägga mig. När Peter kommer hem så vaknar dom till liv igen och får kvällsmål och busar av sig den sista energin. Sen får vi hoppas på att dom sover i alla fall till klockan fem.

Lindos har däckat.

FODER

Vi får många frågor om vilket foder vi ger våra hundar. Jag utfodrar alla mina Dansk Svenska Gårdshundar med Happy dog foder. Till valparna använder vi deras valpfoder ”mini” avsedd för baby och junior. För hundar som väger upp till 10 kilo i vuxen ålder.

VÄXER SÅ DET KNAKAR

Valparna växer så det knakar. Det är precis att Fridas knä räcker till när dom äntligen är lugna och vill mysa. ( Kanske hade fler fått plats om Frida inte hade haft sin gravidmage.) Nu så är det jätte mycket energi i valparna, så när dom är vakna är det bara full gas som gäller. Alla valparna har hittat sina stämband och flera av dom har hittat sitt skall. Så det gäller att njuta av tystnaden när valparna väl sover.

NU GÅR DET BRA ATT SOVA

Dom fattar tidigt det med att ligga där det är sol! Nu när dom väckt oss så passar dessa små söta monster på att ta en välbehövlig vila i solen.

Vi har checkat ut!

MORGONPIGGA SÖTA SMÅ MONSTER

Denna skaran bestämde sig i morse 05.15 att dom hade sovit klart. Dom tänkte inte att det räckte med att vara vakna mellan 03.00-04.00 i natt och att vi skulle kunna ta en mindre sovmorgon. Tur att dom är så söta!

Vi flyttade ut i hallen så vi kunde ha koll på matte..

2021-05-05

Idag har jag haft väldigt mycket värk i kroppen, Frida har varit tvungen att ta hand om sitt, så Viktor har varit och hjälpt mig i eftermiddag och ikväll. Som pågar är så lever han i sina stålhättetofflor. Något som valparna upptäckte ganska snabbt, det blev kanon att få tugga på. Valparna flockades kring dessa tofflor och dom bet och drog och hade riktigt kul. Så fort någon kommer hit så uppmanar vi dom att ställa undan skorna för att valparna inte ska röra dom. Undrar om Viktor kommer ihåg det nästa gång han kommer.

@frikaslisasänglar

VAD FINNS BAKOM DÖRREN?

Idag så öppnade matte en dörr för oss. Där var mycket nytt att utforska! Nu vet vi vad matte gör med allt toapapper som går åt när vi missar tidningarna när vi är nödiga. Det låter konstigt ur en vit sak när matte trycker på en knapp.

@frikaslisasänglar

2021-05-04

KOPPEL ÄR KUL

Alla valparna har kommit på hur roligt det är att kunna dra i våra koppel som hänger på en krok i hallen. Det är kul att titta på dom och belöningen är att dom blir väldigt trötta av allt dragande.

Hur kul kan man ha det med ett koppel?

2021-05-03

HUR MÅNGA FÅR PLATS?

Ju mindre utrymme desto bättre är det om man är Dansk Svensk Gårdshund. Denna papplåda har jag för att samla in valparnas leksaker i när dom sover eller om jag ska städa av golven. Under högen av valpar ligger leksakerna, så jag har svårt att förstå att det skulle vara bekvämt. Hur många kan ni räkna till?

Hur många valpar kan ni räkna till?

2021-05-02

UTÖKAT UTRYMME

Nu har valparna fått en större yta att röra sig på. Vi har öppnat upp från köket ut i hallen. Hundarnas koppel som hänger lättillgängligt har snabbt blivit en favorit att ha dragkamp med.

Varför tog det stop här?

BEHÖVLIG VILA

Efter att ha härjat och utforskat de nya ytorna så är det skönt att ta igen sig i sin trygga korg tillsammans med sina syskon. Observera att dom har tagit Linas favoritdjur, ankan och gömt i korgen!

Vi vaktar ankan till dig Lina!

2021-05-03

DJURGÅRDEN-MALMÖ FF

Vårt motto är att alla föds ”ljusblå” oavsett om man är människa eller hund. Så vad är mer naturligt än att Faliraki (Skip), som ska flytta till Malmö ska sitta med och titta på Djurgården- Malmö FF. (Trots förlust, men vi kommer igen)

Heeeja Malmö!

2021-05-02

OLIKA UNDERLAG

Idag har det varit väldigt fint väder i Skåne och i Tomelilla. Det har vi firat med att vara ute och tränat valparna att gå på asfalt och i sand. Det var inga problem förutom att dom var väldigt nyfikna på att smaka på gruset. Det blev att borsta bort sand från många nosar och munnar.

Idag har vi provat olika underlag

KOPPELTRÄNING

Vi har även passat på att låta alla valparna prova på att gå i koppel och halsband. Det var absolut inga problem, det verkade som om dom uppskattade att få ströva fritt och vidga sina vyer. Roligaste var att titta på Ialyssos som tog kopplet i munnen och tyckte att han kunde gå ut med sig själv.

Ialyssos på promenad.

PAUS I SOLEN A LA DSG

Det är väldigt intressant att studera hur ett visst beteende är medfött. Man brukas säga att en DSG är en solande ras, detta stämmer så bra. Så små dom är så kom dom snabbt underfund med hur skönt det är att ligga i solen och vila. Vår tunnel som är en favorit när vi är inne blev ett populärt ställe att sova på för det blev varmt som i ett tält.

Vilopaus a la DSG

UTFODRING

Att utfodra tre vuxna hundar och sju valpar kan vara en utmaning. För att undvika konkurrens så har vi valt att utfodra på olika platser. Då valparna är i köket så har Sigge provisoriskt flyttat ut i hallen. Men jag fick mig ett gott skratt när alla valparna ställde sig och studerade när han skulle äta sin kvällsmat.

Vad gör du Sigge?

MÅNADENS NUMMER AV HÄRLIGA HUND

För alla som går i valptankar så skulle jag vilja rekommendera senaste numret av Härliga Hund. Dom har en valpspecial där man kan läsa om bland annat vad man kan behöva handla hem till sin nya familjemedlem, hur och vad ska man träna med valpen, vad händer vid första veterinärbesöket, om utvecklingen från liten till stor, vilken typ och hur mycket motion är bra för en valp och mycket mycket mer.

GLIMMEBODA MED LINA

När Nilla har haft egentid med lillmatte idag så har vi passat på att träffa andra gårdshundar och deras hussa och mattar för en vacker promenad över Brösarps Backar med utgångspunkt Glimmeboda. Vi avslutade med en gemensam fikastund. Alltid uppskattat. Dessa promenader anordnas av ”Dansk Svensk Gårdshund aktivitetsgrupp Skåne och Blekinge” som man hittar på Facebook. Finns i många olika län.

MYS MED LILLMATTE

Lina är på utflykt med matte och husse så vad passar väl bättre då än att mysa i soffan med lillmatte. Sen kan det vara mysigt att ha egentid mellan mor och dotter.

Nilla & Ixia

2021-04-30

FRIKAS LISAS ÄNGLAR VILL ÖNSKA ALLA EN TREVLIG VALBORG!

Ingen lätt uppgift att få alla att stanna i famnen men än så länge går det så länge fotografen är snabb att trycka av.

Denna bilden är tagen av Maja, Nicolas blivande ägare.

Dom är så söta där dom ligger.

HELT OTROLIGT!

När jag startade denna sidan för fem månader sedan så skulle jag aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att få så många besök! Stort tack till alla som går in och tittar till oss.

2021-04-29

BORSTA TÄNDERNA

Små hundar har större chans att få problem med sina tänder än stora hundar. Därför är det viktigt att man regelbundet borstar tänderna på hunden. Om man vänjer valpen redan som liten så kommer det bli lättare att borsta tänderna när hunden är stor. Därför så låter vi våra valpar få prova på att få bekanta sig med tandborsten redan som liten. Här är det Ixia som får undersöka den konstiga saken. Jag har hittat denna extremt lilla tandborsten på apoteket.

Ixia provar på tandborstning.

VISST E JAG SNYGG!

Till skillnad från Nilla så är Lina väldigt lätt att fotografera. Hon verkar gilla att visa upp sig. Kan vara att lillmatte Frida tränat henne som en selfiehund.

Visst är jag snygg!

DAX FÖR MYS

Lina har verkligen tagit ansvaret att vara moster på allvar. Hon har tagit uppdraget som uppfostrare på största allvar. Det enda hon inte gillar är när valparna försöker dia henne. Då säger hon bestämt till. Här är det kvalitetstid mellan Linna och Trianda.

Lina &Trianda

2021-04-28

VÄLBEHÖVLIG VILA

Nicolas och Ixia tar en välbehövlig tupplur hos husse efter att ha fått vara ute och busat i gräset.

@frikaslisasänglar

LUNCH I DET GRÖNA

Idag har vi haft fint väder i Tomelilla så vi har passat på att låta alla valparna vara ute på gräset en stund. Vad passar då bättre än att prova äta lunch ute. Hundpicknick.

Första lunchen ute.

MORGONMYS MED NICOLAS

Nicolas tar en stunds extra vila med morgonmys när de andra valparna fortfarande sover. Det är så mysigt att kunna sitta och mysa och bara lyssna på valparnas andetag.

Nicolas är så mysig att mysa med.

2021-04-27

KARL FREDRIK PÅ ÖSTERLEN

Vad passar väl bättre än att Kalithea får kvalitetstid med oss i soffan framför Karl Fredrik på Österlen. Vi vill visa henne hur fint det är på Österlen då hennes framtida hem blir i vackra Kåseberga.

Kalithea kollar på Karl Fredrik på österlen.

DISKTJÄNST

Idag har Trianda fått vara med och lära sig hur man tömmer diskmaskinen. Det var inga problem och hin uppvisade inga rädslor för att det ibland skramlar bland porslinet.

Trianda hjälper till med disken.

BLIVANDE KOCK?

Ialyssos har idag börjat sin utbildning till kock. Lektion ett är att kontrollera om patan håller bra kvallitet.

Faliraki inspekterar pastan.

STÄDTJÄNST

En sak som alla valparna tycker är väldigt rolig så är det vår spann och golvmopp. Med 7 valpar i hemmet så blir det en hel del städande av golv. Jag tycker att valparna är väldigt duktiga på att söka sig till tidningarna men visst händer olyckor. Vi försöker passa på att torka av så fort valparna har somnat med att torka av så det blir några gånger per dag.

Trianda undersöker golvmoppen.

TIPS OM KURS ON LINE

Jag skulle vilja tipsa er om Lina och Chewie. Lina driver en kurs på nätet där man under 4 veckor får lära sig 17 olika trick man kan göra med sin hund.

Hon erbjuder även en mindre gratiskurs i tre steg där hon lär ut sitt, ligg och vacker tass som man kan börja med.

Om det är att man vill träna corona säkert eller om man har svårt att ta sig till en brukshundsklubb så kan detta vara ett bra alternativ.

Gratis valpkurs – Kunskapandet (simplero.com)

Kursinformation: Trick och kommandon för valp och unghund! – Kunskapandet (simplero.com)

2021-04-26

Vårt mål är att valparna ska ha provat på och testats i så många situationer som bara går innan vi lämnar över till de nya ägarna. Idag har vi haft träning på att gå i sele och koppel. Än så länge har vi inte sett någon som visat några rädslor.

Ixia på språng.

FÖRSTA GÅNGEN UTE I DET GRÖNA

Idag har varit första gången som några av valparna fick komma ut och prova på att vara på gräs, dock var dom i en mindre valphage. Det blev väldigt uppskattat. Både mamma och moster övervakade det hela.

Ute i det gröna.

LATA DAGAR I SOLEN

Första riktigt fina dagen här Skåne och Tomelilla som man bara känner för att vara ute på. Lina hade inga problem med att leta upp favoritplatsen i solen för lite avkoppling.

Lina njuter i solen.

2021-04-26

VÄLBEHÖVLIG MATSTUND

Det är ett gäng matglada valpar som uppskattar när det serveras lunch.

Mat är gott.

MELVIN PÅ BESÖK

Idag har vi haft besök av lillmattes sambos lillebror Melvin. Vi tycker det är viktigt att se att valparna går bra överens med barn. Så idag blev det både träning och ett trevligt besök.

Melvin på besök.

2021-04-25

Det blir mer och mer energi i de små liven.

Lek i mängder.

KLOKLIPPNING & GODIS

Idag har vi klippt klorna på alla valparna. Skillnaden mot tidigare gånger är att vi belönat med små bitar av godis för första gången. Det blev uppskattat när dom väl kom på hur man skulle äta det. För att vänja valparna vid att klippa klorna så upprepar vi kloklippning varje vecka från ca 4 veckors ålder.

Nu har vi lagt till godis som belöning.

2021-04-24

Under eftermiddagen kom lillhusse och hans sambo på besök. Det blev både valpmys och en stund ute med egentid för Lina och Nilla med en massa bollkastning. Alltid lika uppskattat av tikarna.

Viktor med famnen full av valpar.
Lina och Nilla får springa av sig.

VALLE PÅ BESÖK

Idag har vi haft besök av Lena, Hans och Valle från Göteborg. Det var helt underbart att se mötet mellan valparna och Valle. Föräldrarna har verkligen förberett Valle för att få en ny familjemedlem. Det blir Ialyssos som ska få flytta till Göteborg och kommer döpas om till Roffe.

Valle och Ialyssos.
Valle med famnen full.

FÄSTINGARNA ÄR HÄR

Nu är fästingarna här. Vi får många frågor om vad och vilket fästingmedel man ska använda. På marknaden finns en massa olika preparat, halsband, droppar, tabletter mm. Jag skulle vilja säga att det som man ska fundera på är hur ser det ut med fästingar i mitt geografiska område. Sen är det en smaksak vad man föredrar. Själv så använder jag droppar som placeras direkt på huden i nacken.

2021-04-23

Idag blandar vi lek mellan varandra och våra råttor. Vi DSG är menade till att jaga smågnagare som bland annat råttor, möss och sorkar. Vi är duktiga på detta!

Vi tränar att jaga råttor.

2021-04-22

NY MFF SUPPORTER

Det är tur att Nicolas ska flytta till Hörby och till Maja. Han visar stor talang för tassboll och tvekar inte en sekund när det gäller att få spela tassboll med moster Lina. Han blir en bra MFF supporter!

Taa bollen Nicolas! Jag passar!/ Lina

UTFODRING

Att utfodra sju valpar när man vill ha koll på att alla valparna får i sig rätt mäng är en utmaning. Vi har valt att dela upp matplatserna så att alla valparna får äta i lugn och ro. Om man hamnar i en situation där maten blir till en konkurrens situation så finns risken att hundarna blir ovänner och i längden kan detta bli ett stort problem.

Det gäller att hitta ett system när man ska utfodra.

2021-04-21

Idag har valparna fått sin andra kur med avmaskning. Alla valparna har varit jätteduktiga. Här är det Trianda som slickar i sig det sista.

Nu är jag avmaskad!/ Trianda

2021-04-20

Det härmed udda liggställningar får en ny innebörd.

Varför ska man hänga med huvudet utanför korgen?

VI HAR FÅTT STÖRRE YTA

Idag har vi fått flytta ut i en valphage i köket för att få lite nya intryck. Kvällen och natten spenderar vi fortfarande tryggt i vår valplåda.

Vi flyttar till större.

MUS VILA

Idag har vi valt att låta mössen få lov att sova middag med oss!

Mysigt att ligga nära.

TASSBOLL!

Idag har moster Lina lärt Ialyssos allt hon kan om hur man spelar tassboll. Det blev väldigt populärt och uppskattat.

Ialyssoas &Lina

2021-04-18

SPRING I BENEN

Under tiden som valparna blev fotograferade så passade vi på att ta ut Lina och Nilla för att dom skulle få utlopp för sin energi. Det blev mycket lek och stoj med bollen.

Det är så härligt att få springa och sträcka ut.

NYA ENSKILDA BILDER

Idag har vi vuxit jättemycket så det är dax för nya bilder på oss!